eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egy jelöltállító szervezetként indul az Együtt-PM

Egy jelöltállító szervezetként indul az Együtt-PM Szövetség, így az 5 százalékos támogatottságot kell elérniük a tavaszi országgyűlési választáson - jelentette be az InfoRádióban a szervezet társelnöke. Szigetvári Viktor reméli, hogy 10 százalék feletti eredményt is elérnek. A politikus hozzátette: ez nem jelenti a két párt egyesülését.

"15 százalék fölötti eredményt tűztünk ki célul, ennek elérését reálisnak tekintjük. De tehermentesíteni akartuk a tavaszi kampányunkat, amikor a választókról, a pozitív programunkról szeretnénk beszélni, hogy miért kormányoznánk sikeresebben Bajnai Gordon vezetésével 2014 tavaszától, mint a jelenlegi kormány." - mondta Szigetvári Viktor.

Ennek érdekében megállapodást kötött az Együtt 2014 és a Párbeszéd Magyarországért Párt, hogy egy jelöltállító szervezetként indul a választásokon. Ennek következtében a szervezetre az 5 százalékos bejutási küszöb érvényes - közölte Szigetvári Viktor.

Hangsúlyozta: ez nem jelenti a két párt egyesülését. Ha bekerülnek a parlamentbe, akár külön frakcióban fognak ülni. Az Együtt 2014-et Szigetvári Viktor egységes, de sok irányból érkezett, ezért sokféleséget képviselő pártnak tartja, amit egy erős néppárttá akarnak építeni.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×