Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Emmi: januárban várható a következő nyugdíjemelés

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A következő nyugdíjemelés januárban várható - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális és családügyért felelős államtitkársága pénteken.

A közleményben azt írták: a rezsicsökkentésnek és az alacsony inflációnak köszönhetően az év eleji nyugdíjemelés éves szinten mintegy 4 százalékkal növelte a nyugdíjak vásárlóértékét. A kormány - ígéretének megfelelően - minden év szeptemberében megvizsgálja a nyugdíjakat. Ennek megfelelően az elmúlt években visszamenőlegesen megemelte a nyugdíjakat - tette hozzá az államtitkárság.

"Ebben az évben a nyugdíjak vásárlóértéke nőtt, az év eleji 5,2 százalékos nyugdíjemelés jelentősen meghaladta az infláció mértékét, így a következő nyugdíjemelés januárban várható" - áll a tárca közleményében.

Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, "Orbán Viktor megint átverte a nyugdíjasokat: mégsem kapnak novemberben kiegészítő nyugdíjemelést az idősek". Hozzátette: az átlagos infláció a csökkenő vásárlóerő miatt valóban alacsony, a nyugdíjasak napi kiadásait azonban nem a tartós fogyasztási és divatos ruházati cikkek adják, hanem az élelmiszerek, a gyógyszerek és egészségügyi szolgáltatások, amelyek az elmúlt három évben töretlenül drágultak.