eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kártérítés egy 2006-os áldozatnak - lapszemle

Közel kétmillió forint kártérítést ítélt meg a Fővárosi Ítélőtábla egy 2006 őszén bántalmazott férfinak - írja a Magyar Nemzet. A Népszabadságnak Erdő Péter nyilatkozott.

Jogerősen 1,9 millió forint kártérítést, annak hétévi kamatát, továbbá félmillió forintos perköltséget ítélt meg a Fővárosi Ítélőtábla egy férfinak, aki 2006. október 23-án a fővárosi Károly körúton bántalmazott a rendőrség - írja a Magyar Nemzet.

Erdő Péter ellenzi az egyházi esküvő állami elismerését, ezt közölte Semjén Zsolttal. A bíboros a Népszabadságban adott hangot aggályainak a kötelező hittan vagy erkölcstan miatt is.

Szintén a Népszabadság írja, hogy a 2014-es büdzsétervet első olvasatban szerdán a kormányülésen már tárgyalták, a végső változatot szeptember 30-án nyújtja be az Országgyűlésnek a nemzetgazdasági tárca vezetője. A Visegrádról és a szerdai kormányülésről a laphoz kiszivárgott információk szerint a Nemzetgazda sági Minisztérium immáron 2,9 százalékos hiánnyal számol, holott az Európai Bizottságnak elküldött tavaszi konvergenciaprogramban még a GDP 2,7 százalékát kitevő deficitcél szerepelt.

Az Indexen az olvasható, hogy szeptember 20-án Esztergomban adják át az ország első közösségi kerékpáros rendszerét. Az első ütemben 6 állomást adnak át 80 dokkoló egységgel és 50 kerékpárral. A rendszer teljes kiépítése után Esztergomban 100 kerékpárt lehet kölcsönözni, 10 állomáson.

A legtöbb Közép-Kelet európai-régióba tartozó ország a rövid távú befektetések kiáramlására számíthat, mivel az egész világon a kevésbé kockázatos fejlett országokba áramlik a tőke. Azonban a térség a többi fejlődő piachoz képest is sérülékenyebb - közölte az Standard & Poor's. Magyarország még a régión belül is gyengének számít - írja a Portfolio.hu.

Az egyre növekvő közüzemi díjak, illetve a klímaválság egyre inkább az energiatudatos épületek irányába tereli a lakosságot. Ennek folyományaként pedig az ingatlanhirdetések között elkezdtek megjelenni hazánkban is a passzív épületek. A Pénzcentrum egyesével vette szemügyre a hirdetéseket, és jókora probléma tárult eléjük.

Még mindig tart az állami tulajdonú TIG Nonprofit Kft. gabonafelvásárlási akciója, a cég nem találkozott tömeges felajánlással a gazdák vagy a felvásárlók részéről, a beszerzés üteme lassabb az előre tervezettnél - olvasható a Napi Gazdaságban.

Hét éve nem lehet felhasználni a kárpótlási jegyet, hiába forog a tőzsdén a papír, ezért perli egy jegytulajdonos a magyar államot. A fejlesztési tárca jogi képviselője szerint készül a jogszabályi rendezés - írja a napi.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×