eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A miniszter tájékoztatást kér a Mol-tól Bajnaiék támogatásáról

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter az InfoRádió megkeresésére elmondta: az állam meghatározó, de kisebbségi részvénycsomag tulajdonosa a Mol-ban, és semmilyen módon nem szól bele a társaság üzletvitelébe, így a támogatási politikájába sem. A miniszter ugyanakkor nem tartja helyesnek, hogy a Mol bármilyen politikai formációnak anyagi támogatást nyújt, ezért az ügyben tájékozódni fog.

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter az InfoRádió megkeresésére elmondta: az állam meghatározó, de kisebbségi részvénycsomag tulajdonosa a Mol-ban, és semmilyen módon nem szól bele a társaság üzletvitelébe, így a támogatási politikájába sem. A miniszter kiemelte: a maga részéről viszont nem tartja helyesnek, hogy a Mol bármilyen politikai formációnak anyagi támogatást nyújt. Ezért az ügyben tájékozódni fog, és személyesen kér tájékoztatást a MOL menedzsmentjétől.

Több mint kétszázmillió forint adományt kapott 2011-2012-ben a Haza és Haladás Alapítvány - számoltak be pénteki számukban a napilapok, miután az alapítvány Átláthatósági politika címmel közzétette minden, egymillió forintnál nagyobb összegű adományát és kiadását. A támogatásokról az Átlátszó.hu is beszámolt.

A Magyar Nemzet ismertetése szerint a legbőkezűbb adakozó a Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszterhez, illetve Soros Györgyhöz kötődő Center for American Progress (CAP) progresszív politikai kutatóintézet, amely a támogatások több mint felét adta: 2011-ben 209 ezer eurót, mai árfolyamon körülbelül 60 millió forintot, 2012-ben pedig 228 771 dollárt, mai árfolyamon mintegy 52 millió forintot.

A Népszabadság, a Világgazdaság, a Magyar Hírlap és a Népszava is beszámolt arról, hogy a támogatók közt szerepelt az OTP Bank és a Mol is. Az OTP Bank 2011-ben tízmillió, a Mol 2011-ben 10-, tavaly pedig 15 millió forintot adott az alapítványnak. További adományok érkeztek 2011-ben Bojár Gábortól (3 millió forint), a Graphisoft alapítójától, Szigetvári Viktortól (2 millió forint), az alapítvány kuratóriumi tagjától, a Haza és Haladás Egyesület elnökétől és magától Bajnai Gordontól is (4,25 millió forint).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×