Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megalakult a Közmunkások Szakszervezete - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hivatalosan is megalakult a Közmunkások Szakszervezete - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerint pénzügyi vonzata is van a Jobbik és Szegedi Csanád "szakításának".

A Népszabadság arról ír, hogy a piac csalódottan reagált arra a bejelentésre, hogy az Európai Központi Bank, egyelőre nem vásárol államkötvényeket. A bajba jutott tagállamok csak a mentőalapok segítségére számíthatnak.

A lap egy másik cikke szerint hivatalosan is megalakult a Közmunkások Szakszervezete, az érdekvédelmi szövetséget a Borsod megyei Ricse nagyközség szocialista polgármestere vezeti, s társelnöki tisztséget kapott a szervezetben egy szocialista parlamenti képviselő is.

A Magyar Nemzet azt írja, pénzügyi vonzata is van a Jobbik és Szegedi Csanád "szakításának"; Szegedi Csanád ugyanis kiszáll a Vona Gábor pártelnök feleségével közös cégből, míg egy másik, Szabó Gábor pártigazgatóval együtt jegyzett vállalkozásában magára marad.

A lap azt is megtudta, az 1998-as, négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantással is összefüggésbe hozott Jozef Hamala a Fenyő János médiavállalkozó elleni merénylet harmadik érintettje. Hamala volt az, aki az Aranykéz utcai merénylet előtt hamis okmányokkal megvásárolta Magyarországon azt a gépkocsit, amelyben az elkövetők elhelyezték a távirányítású pokolgépet.

Az Indexről kiderül, lassan a végéhez közeledik a kanadai Hamiltonban emberkereskedelemből élő Dömötör család ügye, amiben a vádlottak és az áldozatok is mind Kanadában menekültstátuszért folyamodott romák. A bérgyilkos fogadásával is próbálkozó banda esete Kanada eddigi legsúlyosabb embercsempész ügye.

Az internetes portál egy másik cikkében azt írja, , hogy irtózatos bilikék lett a fővárosi buszok színe. Szerintük sokkoló látvány a rikító festés, a VEKE máris dühödten tiltakozik a vizuális merénylet ellen.

A Portfolio.hu arról ír, hogy eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal a MasterCard ellen Magyarországon piaci erőfölénnyel történő visszaélés gyanúja miatt. A GVH korábban már megbírságolta a céget: 2009-ben csaknem egymilliárdos bírságot vetett ki hét bankra és két kártyatársaságra a bankközi jutalékok versenytorzító megállapítása miatt.

A Napi Gazdaság szerint tovább csúszhat a megújuló energia új támogatási rendszerét jelentő ártámogatási rendszer indulása, amennyiben a minisztérium valóban nem küldte még ki Brüsszelbe a tervezetet. Közben egyre nő Magyarország elmaradása a megújuló energia terén.

A Pénzentrum.hu azt írja, elkészült a legjobb balatoni éttermek 2012-es listája. Az összesítés szerint továbbra is egy balatonszemesi étterem a legkedveltebb tóparti vendéglátóhely, akadnak azonban meglepetések is a listán. Annak sem kell azonban aggódnia, aki az étterminél alacsonyabb árfekvésű helyre menne - idén ugyanis újdonságként elkészítették a legjobb tóparti halsütők toplistáját is.