eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Megalakult a Közmunkások Szakszervezete - lapszemle

Hivatalosan is megalakult a Közmunkások Szakszervezete - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerint pénzügyi vonzata is van a Jobbik és Szegedi Csanád "szakításának".

A Népszabadság arról ír, hogy a piac csalódottan reagált arra a bejelentésre, hogy az Európai Központi Bank, egyelőre nem vásárol államkötvényeket. A bajba jutott tagállamok csak a mentőalapok segítségére számíthatnak.

A lap egy másik cikke szerint hivatalosan is megalakult a Közmunkások Szakszervezete, az érdekvédelmi szövetséget a Borsod megyei Ricse nagyközség szocialista polgármestere vezeti, s társelnöki tisztséget kapott a szervezetben egy szocialista parlamenti képviselő is.

A Magyar Nemzet azt írja, pénzügyi vonzata is van a Jobbik és Szegedi Csanád "szakításának"; Szegedi Csanád ugyanis kiszáll a Vona Gábor pártelnök feleségével közös cégből, míg egy másik, Szabó Gábor pártigazgatóval együtt jegyzett vállalkozásában magára marad.

A lap azt is megtudta, az 1998-as, négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantással is összefüggésbe hozott Jozef Hamala a Fenyő János médiavállalkozó elleni merénylet harmadik érintettje. Hamala volt az, aki az Aranykéz utcai merénylet előtt hamis okmányokkal megvásárolta Magyarországon azt a gépkocsit, amelyben az elkövetők elhelyezték a távirányítású pokolgépet.

Az Indexről kiderül, lassan a végéhez közeledik a kanadai Hamiltonban emberkereskedelemből élő Dömötör család ügye, amiben a vádlottak és az áldozatok is mind Kanadában menekültstátuszért folyamodott romák. A bérgyilkos fogadásával is próbálkozó banda esete Kanada eddigi legsúlyosabb embercsempész ügye.

Az internetes portál egy másik cikkében azt írja, , hogy irtózatos bilikék lett a fővárosi buszok színe. Szerintük sokkoló látvány a rikító festés, a VEKE máris dühödten tiltakozik a vizuális merénylet ellen.

A Portfolio.hu arról ír, hogy eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal a MasterCard ellen Magyarországon piaci erőfölénnyel történő visszaélés gyanúja miatt. A GVH korábban már megbírságolta a céget: 2009-ben csaknem egymilliárdos bírságot vetett ki hét bankra és két kártyatársaságra a bankközi jutalékok versenytorzító megállapítása miatt.

A Napi Gazdaság szerint tovább csúszhat a megújuló energia új támogatási rendszerét jelentő ártámogatási rendszer indulása, amennyiben a minisztérium valóban nem küldte még ki Brüsszelbe a tervezetet. Közben egyre nő Magyarország elmaradása a megújuló energia terén.

A Pénzentrum.hu azt írja, elkészült a legjobb balatoni éttermek 2012-es listája. Az összesítés szerint továbbra is egy balatonszemesi étterem a legkedveltebb tóparti vendéglátóhely, akadnak azonban meglepetések is a listán. Annak sem kell azonban aggódnia, aki az étterminél alacsonyabb árfekvésű helyre menne - idén ugyanis újdonságként elkészítették a legjobb tóparti halsütők toplistáját is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×