eur:
392.54
usd:
365.9
bux:
66720.16
2024. április 26. péntek Ervin

Lemondott a holland kormány

Mark Rutte holland miniszterelnök és kabinetje lemondott, miután nem tudott megállapodást elérni a költségvetés csökkentéséről - jelentette be hétfőn a kormány szóvivői hivatala.

Beatrix királynő hétfő délután fogadta Ruttét és elfogadta a kormány lemondását, egyúttal felkérte, hogy ügyvivőként maradjon hivatalában.

A miniszterelnök még a délután folyamán beszédet mond a hágai parlamentben, amelyben kitér a költségvetésről folytatott tárgyalásokra és az új választások időpontjára.

A holland NRC Handelsblad napilap internetes kiadása szerint a nagyobb pártok egyetértenek abban, hogy mielőbb kiírják a választásokat, hírek szerint még júniusban. Korábban megfigyelők szeptemberre várták az előrehozott választásokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×