eur:
392.16
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Új vezetőket igényel a közösségi közlekedés legújabb koncepciója?

A MÁV után a Volánbusz első embere is lemondott. Indoklása szerint új vezető szükséges a közösségi közlekedés legújabb koncepciójához. Az illetékes államtitkárság hallgat.

Mészáros László, a Volánbusz Zrt. vezérigazgatója közös megegyezéssel kezdeményezte munkaviszonyának megszüntetését - ezt a távirati irodával maga a vezérigazgató közölte. Az Indóház közlekedési hírportál szerint a cégvezető döntését azzal indokolta, hogy a közösségi közlekedés átalakításának koncepciója annyira megváltozott, hogy ahhoz már egy másik vezető szükséges.

Mészáros Lászlót az ügyben egylőre nem reagált az InfoRádió megkeresésére.

A MÁV-ot vezető Szarvas Ferenc lemondása csak néhány nappal előzte meg kollégájáét, és sajtóhírek szerint szintén a kormány által nemrég módosított közösségi-közlekedési koncepciójának tudható be. Szarvas Ferenc ugyanis úgy látta, hogy a járatritkításokkal nem érhető el számottevő megtakarítás.

Ennek ellenére az április 15-ödikei menetrend-változással 410 vonat és 30 buszjáratot szüntetett meg a kormányzat, és nemrég elvetették a vasúti és az autóbuszos közösségi közlekedés összehangolására hivatott Nemzeti Közlekedési Holding tervét.

A cégvezetők lemondásáról szerettük volna megkérdezni a fejlesztési minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkárát, Völner Pált is, ám a tárca sajtóosztálya megkeresésünkre csupán annyit írt vissza, hogy a témában illetékes minisztériumi vezető kormányzati elfoglaltságai miatt nem tudja vállalni az interjút.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×