eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Citromsárga riasztás a viharos szél miatt

Citromsárga riasztást adott ki a viharos szél miatt a Dunántúl középső és északi területeire az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északnyugati szelet kísérő legerősebb széllökés elérheti az óránként 70 kilométeres sebességet. Az előrejelzés szerint az Északi-középhegységben 3-7, a Mecsekben akár 10 centiméter hó is eshet, az ország más részein zápor, hózápor, néhol havas eső lehet.

Az OMSZ honlapja szerint vasárnap estig kezdetben erősen felhős vagy borult lesz az ég, és elsősorban a keleti megyékben kell többfelé esőre számítani.

Estétől északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, ekkor szórványosan alakulhatnak ki hózáporok. Éjszaka délnyugaton foltokban köd képződik.

Vasárnap általában gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő lesz, de délnyugaton tartósan megmaradhat a köd. Késő délutántól nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, ami este a Dunántúlon meg is vastagszik. Veszélyes időjárási jelenség azonban nem várható.

A nyugati, északnyugati szelet napközben többfelé erős, olykor viharos lökések kísérik, majd mérséklődik a légmozgás. Szombaton éjszaka és vasárnap az ország északkeleti harmadában még lehetnek néhol erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 4, 7 fok között, a tartósan ködös területeken 0 fok körül alakul.

A vasárnaptól szerdáig tartó időszakban eleinte többnyire gyengén felhős, napos idő lesz, majd délnyugat felől beborul az ég, délen és keleten, több helyen várható havazás, hószállingózás. Az időszak második felében a változó felhőzet mellett nyugaton több, keleten kevesebb napsütés valószínű, elszórtan fordul elő hózápor, zápor.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább 5 mm) kezdetben az ország területének 5 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben 0, -5, később -2, -7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 5 fok körül, majd általában 0, +4 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×