eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nincs pénz fizetésre a mozgáskorlátozottak egyik megyei egyesületénél

A Mozgáskorlátozottak Komárom-Esztergom Megyei Egyesületének dolgozói közül decemberben csak azok kaptak fizetést, és ők is csak csökkentett összeget, akiknek nincs tartalékuk, a többieknek nem fizettek bért a késve érkező állami normatíva miatt - mondta a szervezet elnöke.

"Gyakorlatilag a végrehajtót várjuk. Közel négymillió forintos tartozásunk van a közüzemeknél és a folyószámlánkon. Másfél éve több hónapos csúszással kapjuk meg az állami támogatást. Az idei első félévit augusztusban kaptuk meg, majd a kormányzat befagyasztotta a civil szervezetek második félévi támogatását" - közölte Válóczi Ferenc, majd hozzátette: éppen akkora összegre számítottak, ami fedezné a hiányukat.

Úgy véli, csak társadalmi összefogás tudná megmenteni a szervezetet, mert a szolgáltatók nem lehetnek a végtelenségig tekintettel arra, hogy az egyesület nem kap központi finanszírozást.

Válóczi Ferenc elmondta: a helyzetet kilátástalanná teszi, hogy a jövő évi költségvetésből kikerült a civilek támogatása, forrásra csak pályázni lehet. Az egyesület Komárom-Esztergom megyében 3800 ember érdekképviseletét látja el, a szervezet a megye mind a hetvenhat településétől kért segítséget - tette hozzá.

Az idén 30 éves egyesület a megye legnagyobb taglétszámú civil szervezete. Nemcsak mozgáskorlátozottaknak, hanem az összes, fogyatékossággal élő embernek tanácsadó szolgálatot, rehabilitációs orvosi rendelést, gyógyászati segédeszközöket és igény szerint étkezést biztosítanak.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×