eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Hova kerül az országzászló?

Mégsem a Petőfi híd budai hídfőjénél, a jelenleg a Zöld Pardon szórakozóhelynek teret adó parkban áll majd az országzászló; Újbuda polgármestere egy helyi közvélemény-kutatás után úgy döntött, máshol keresnek méltó helyet az emlékműnek.

Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP) XI. kerületi polgármester kabinetfőnöke, Nagy Tamás pénteken azt közölte, hogy az önkormányzat csaknem 20 ezer kerületi polgár véleményét kérte ki telefonon az ügyben.

Elmondta, a válaszadók többsége más helyszínen, így például a Gellért-hegyen vagy a Kosztolányi Dezső téri Feneketlen-tónál tudná elképzelni az országzászlót, amely a jövőre hatályba lépő új alaptörvénynek állítana emléket.

Hoffmann Tamás tiszteletben tartja az újbudaiak véleményét, ezért egy munkacsoportot kért fel arra, hogy az ősz végéig dolgozzon ki javaslatokat a lehetséges helyszínekre - mondta Nagy Tamás. Hozzátette: a bizottság feladata lesz azt is, hogy a felmerülő kerületi, fővárosi vagy más tulajdonban álló helyszínek "gazdáival" tárgyalásokon egyeztessék az elképzeléseket.

A kabinetvezető közölte azt is: Újbuda önkormányzata döntése változatlan a Zöld Pardonnal és a Café del Rióval kapcsolatban, ez azt jelenti, hogy a két szórakozóhelynek október végén be kell zárnia.

Utalt arra, hogy a kerületi képviselő-testület azért döntött így, mert az önkormányzathoz az elmúlt években rengeteg panasz érkezett, leginkább a zaj, illetve a környező utcákban eldobált szemét miatt.

Azokra a felvetésekre utalva, miszerint a Zöld Pardon közvetlen közelében nincsenek lakóházak, Nagy Tamás arra hívta fel a figyelmet: 200-300 méterre már vannak, továbbá a koncertek zajára nem csak a környékbeliek, hanem a szomszédos Ferencvárosban, valamint a jóval távolabbi Gellért-hegyen élők is panaszkodnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ami összeköt, az elválaszt? A digitalizáció területi egyenlőtlenségei a magyar feldolgozóipar tükrében

Ami összeköt, az elválaszt? A digitalizáció területi egyenlőtlenségei a magyar feldolgozóipar tükrében

A digitalizáció a 2010-es évek során egyre nagyobb jelentőséget kapott a társadalmi-gazdasági tényezők között egyrészt a digitális eszközök alkalmazásának terjedése, másrészt a gazdasági életben betöltött szerepe révén. Ennek a folyamatnak, amelyet az Ipar 4.0 időszak első hullámának is tekinthetünk, része, hogy ezek az eszközök és megoldások fokozatosan megjelennek a magyar feldolgozóiparban is. Kutatásunk révén arra kerestük a választ, hogy a magyar feldolgozóipar ágazati szerkezete és a digitalizáció térbeli mintázata között vannak-e összefüggések és amennyiben igen, ezek milyen formában jelennek meg egyes ágazattípusok között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×