eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Háber: A költségvetésnek sok pénzébe kerülhet a dohányzást korlátozó törvény

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének tiszteletbeli elnöke túlzónak tartja és finomítaná a nemdohányzókat védő törvény módosítását.

Turisztikailag nagy hátrányt jelent, hogy az országgyűlés kedden elfogadta a nemdohányzók védelméről szóló törvényt - mondta az InfoRádiónak a Magyar Vendéglátók Ipartestületének tiszteletbeli elnöke. Háber Tamás ezt azzal magyarázta, hogy a szállodákban nem tudják biztosítani a dohányzóknak a megfelelő színvonalú szolgáltatásokat. Ugyan a szivarszobát meg lehet tartani a szállodákban, de dohányfülkének vagy dohányszobának a kialakítását nem engedélyezi a törvény - tette hozzá.

Az ország megtapasztalhatja, hogy lesz-e forgalomcsökkenés és javul-e az egészségügyi állapot, de várhatóan ez a költségvetésnek sok pénzébe fog kerülni - emelte ki Háber Tamás.

Azzal, hogy a kerthelyiségekben és az üzletek előtt az utcán rá lehet gyújtani, csökkent az éttermek bezárásának és a dolgozók elbocsátásának lehetősége - vélekedett a Magyar Vendéglátók Ipartestületének tiszteletbeli elnöke. Szólt arról is, hogy a bárokban, a kocsmákban és a szórakozóhelyekben ugyanakkor nem tartják majd be az előírásokat vagy tömegével vonulnak ki dohányozni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×