Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vona Gábor: \"A Jobbik nem fogja elfelejteni az ígéreteit\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Negyvenhét mandátumot szerzett az Országgyűlésben a Jobbik, így a parlament harmadik legerősebb frakcióját alakíthatja meg. Vona Gábor, a párt elnöke négy ügyben tudna elképzelni együttműködést a Fidesszel.

 Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint a 47 mandátumot szerzett pártja óriási meglepetést okoz majd a parlamentben, mert nem fogja elfelejteni ígéreteit.

"A Jobbik nagy veszélynek tarja azt, ha egy párt, egyetlen párt az ország közjogi berendezkedését a saját érdekei szerint alakíthatja át. Természetesen minden fenntartásunk ellenére úgy illik, hogy gratuláljunk a választásokon győztes pártnak, és, hangsúlyozom, az ország és a nemzet érdekében, sok sikert kívánjunk a kormányzásához."

Vona Gábor szerint az ország súlyos helyzetben van, így a problémák megoldásához azonnal hozzá kell látni.

"A Jobbik a négy legsürgősebben megoldandó feladat közé az adócsökkentést, a kilakoltatás rémétől fenyegetett családok megmentését, a közbiztonság megerősítését és elszámoltatás véghezvitelét tartja. Amennyiben a leendő kormány ezeken a területeken szeretne azonnali eredményeket, úgy mi hajlandóak vagyunk az együttműködésre" - mondta.

Emellett azonban meg is fenyegette az új kabinetet a pártelnök. "Amennyiben a kormány, a választási ígéreteivel ellentétben, el kívánja sumákolni ezen sürgető feladatok megoldását, úgy a Jobbik kész minden parlamenten belüli és minden parlamenten kívüli demokratikus eszköz latba vetésére ahhoz, hogy akaratát, amely a mi véleményünk szerint a társadalom egészének párszimpátiától függetlenül az akarata, hajlandóak vagyunk rákényszeríteni az akaratunkat az újonnan alakuló kabinetre."

Vona Gábor a távirati irodának nyilatkozva megerősítette korábbi vállalását, miszerint az Országgyűlés alakuló ülésén az Új Magyar Gárda mellényében fog részt venni.