Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ágh Attila: A Jobbiknak adott segítség veheti el a Fidesztől a kétharmados többséget

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Rendkívül erőteljes kampányra és számos utcai akcióra kell számítani a kampányidőszak utolsó heteiben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ágh Attila. A politológus hozzátette: bizonyos, hogy az MSZP és az MDF konkrét, a programjára vonatkozó kérdésekkel bombázza majd a Fideszt.

A választásokig hátralevő napokban rendkívül felerősödik a kampány, és a pártvezetők még inkább előtérbe helyezkednek majd - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ágh Attila, aki hozzátette: látványos utcai akciók is várhatóak, elsősorban az LMP és a Jobbik részéről.

A politológus szerint a hátralévő időszakban a pártok kérdésekkel fogják bombázni a Fideszt a programjával kapcsolatban.

Az egyetemi tanár úgy véli, kérdés még, hogy ki kivel fog vitatkozni. Bár a Fidesz kezdetben elutasította a választási vitát, most már lebegteti, hogy részt venne-e benne.

Duplapárt jelenség


Arra nem érdemes fogadni, hogy a Fidesz egyszerű többséget szerez-e, az viszont már kérdéses, hogy meg lesz-e a kétharmados többsége - mondta Ágh Attila, aki szerint van egy 15-től 25 százalékig terjedő szavazótábor, amely a Fidesz és a Jobbik között hullámzik.

A Fidesznek nem csupán a választói bázisának, hanem a szervezőinek egy része is átpártolt a Jobbikhoz néhány választókerületben, sőt a Jobbik korábbi Fidesz aktivisták gyakorlott segítségével gyűjtötte össze a kopogtatócéduláit - hangsúlyozta a politológus, hozzátéve: ez a duplapárt jelenség bonyolulttá teszi a helyzetet, és lehet, hogy ez gátolja meg a Fideszt abban, hogy kétharmados többséget szerezzen.

Hanganyag: Hlavay Richárd