Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Török Gábor: Nem készült fel az MDF az ajánlószelvény gyűjtésre

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az utolsó hetekben, napokban a választópolgárok már kis eséllyel adják oda az ajánlószelvényüket - hangsúlyozta az InfoRádiónak Török Gábor politikai elemző. A Vision Politics igazgatója szerint az MDF szervezetileg nem készült fel kellőképpen erre az időszakra.

Az utolsó napokban már rendkívül nehéz ajánlószelvényeket gyűjteni, bár a statisztikák szerint volt már arra példa, hogy az utolsó két hétben hihetetlen mértékben megnövekedett a benyújtott kopogtató cédulák száma - mondta az InfoRádiónak Török Gábor.

A Vision Politics igazgatója szerint azoktól, akik eddig nem adták oda az ajánlószelvényüket, már nagyon nehezen lehet azt elkérni, ezért is fontos a pártok számára, hogy idejekorán begyűjtsék azokat.

Az elemző úgy véli, az MDF rosszul áll az ajánlószelvények gyűjtésével, mert megroggyant a szervezeti hálózata. Erre a választásra a párt szervezetileg nem készült fel, és nem vette figyelembe, hogy ez a nulladik forduló (az ajánlószelvények begyűjtése) milyen jelentőséggel bír - tette hozzá.

Török Gábor szerint csodák már nincsenek: ha nincs egy felkészített szervezeti háttér, akkor az utolsó napokra már nincs egy olyan hadra fogható csapat, amellyel megszerezhető a szükséges számú ajánlószelvény.

Hanganyag: Farkas Dávid