eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Szabó Máté: azonnali pszichiátriai megoldást

Azonnali intézkedéseket vár az egészségügyi minisztertől a pszichiátriai ellátás színvonalának javítására az állampolgári jogok országgyűlési biztosa. Szabó Máté arra kéri Székely Tamást, hogy minél előbb dolgozzon ki ütemtervet a jelenlegi hiányosságok felszámolására.

Az ombudsman emlékeztetett: az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet 2007-es bezárása után kétszer is megvizsgálta a helyzetet és olyan súlyos hiányosságokat tárt fel, amelyek alapján sérül a betegek egészséghez való joga. Szabó Máté a többi között azt állapította meg, hogy a pszichiátriai ellátás valamennyi területén jelentős a kapacitáshiány.

A hiányosságok közé sorolta az utókezeléshez fontos rehabilitációs ágyak alacsony számát, és nem tartja megoldottnak az önmagukra vagy másokra veszélyt jelentő pszichiátriai betegek elhelyezését sem. Úgy vélte: a fekvőbeteg-ellátóhelyek és ágyak különösen a gyermek- és ifjúságpszichiátriai, valamint az addiktológiai ellátásból hiányoznak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×