eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Eladták a Heti Választ - Borókai Gábor marad a főszerkesztő

Az Infocenter.hu Médiabefektetési Zrt. megvásárolja a Heti Választ. Az adásvételről szóló megállapodást hétfőn írták alá az érintett felek. Az Infocenter.hu projektcégben dr. Fellegi Tamás média-üzletember a többségi (51 százalék), és a dán DEFAP kockázati-tőke befektetésekkel foglalkozó pénzügyi csoport a kisebbségi (49 százalék) tulajdonos.

A befektető média-portfólió létrehozását tervezi, amelyben a Heti Válasz mostani megvásárlása az első fontos állomás. "Az eladást és a vételt egyaránt befolyásolta, hogy az új környezet, a tervezett szinergiák kialakítása már a válság idején is jobb piaci feltételeket nyújt az eddig önállóan is sikeres lapnak" - írja maga a Heti Válasz.

A kommüniké azt is állítja, hogy a Heti Válasz kiadó stabil gazdálkodást folytat, az elmúlt két évben nyereséget termelt, példányszámát - vetélytársaihoz képest - a válság kirobbanását követően a leginkább képes volt megőrizni, az online változatával együtt duplájára növelte olvasótáborát. A Szonda Gfk kutatása szerint a Heti Válasz immár havonta több mint háromszázezres aggregált közönséget szolgál ki, ezen felül szakmai konferenciákat szervez, és oktatási műhelyt üzemeltet.

Az új tulajdonos nem kíván változtatni a lap irányultságán, tartalmán, amit jelez, hogy a főszerkesztő a jövőben is Borókai Gábor lesz.

Lantos Csaba üzletember, aki a tranzakció nyereségét egészségügyi vállalkozásaiba fekteti, a lap beágyazottságának javulásával és a piac várhatóan erőteljes konszolidációjával indokolta az eladást. Mint ismeretes, Lantos Csabának, az OTP egykori igazgatósági tagjának érdekeltségébe tartozó Csemgandó Kft. 2008. december 16-án vált egyedüli tulajdonosává a lapnak.

Lantos korábban a lap üzletrészeinek huszonöt százalékát birtokolta. A tranzakcióig a 75 százalékot tulajdonolt Csák János, Kékessy Dezső és Szabadhegy Péter. Az ügylettel egyidejűleg a menedzsment három tagja - az Orbán-kormány idején kormányszóvivőként dolgozó Borókai Gábor főszerkesztő-lapigazgató , Bánhegyi Zsófia, lapigazgató-helyettes és D. Nagy Ibolya gazdasági igazgató - tőkeemelés révén, együttesen öt százaléknyi tulajdonrészt szereztek.

Az új tulajdonos, Fellegi Tamás a Heti Választól azt reméli, hogy cége média-portfóliójának zászlóshajója lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×