eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Lamperth szerint az őssejtbotrány érintettjei "ambiciózus, újító emberek"

Ambiciózus, újító embereknek nevezte pénteken az őssejtbotrány érintettjeit az MSZP elnökhelyettese. Lamperth Mónika, aki munkaügyi miniszterként és Kaposvár országgyűlési képviselőjeként 2007-ben megnyitotta a laboratóriumot, nem tagadja meg az ismeretségét az őrizettbe vett Seffer István plasztikai sebésszel.

Lamperth Mónika a Magyar Televízió reggeli műsorában az őssejtbotrányra vonatkozó újságírói kérdés kapcsán azt hangsúlyozta, hogy nagyon precízen be kell tartani a törvényeket és az etikai normákat. Ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy jól ismeri és "ambiciózus, újító szellemű" embernek tartja az ügyben meggyanúsított és őrizetbe vett Seffer István plasztikai sebészt, és semmi oka rá, hogy ezt az ismeretséget megtagadja.

A politikus nyitotta meg 2007 novemberében az őssejtbotrányban érintett kaposvári kutatólaboratóriumot. Az avatóünnepségen munkaügyi miniszterként és a város országgyűlési képviselőjeként úgy fogalmazott: "Újat csak úgy lehet létrehozni, ha az ember bátor, és nem hiányzik belőle a vállalkozó kedv. Ez az orvostudományra is igaz, és örülünk, hogy az új őssejt-kutatólaboratórium messze viszi Kaposvár hírnevét a legkorszerűbb nemzetközi kutatásban."

Szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda azt közölte, hogy emberi test tiltott felhasználása miatt folytat eljárást az ügyben, amelyben egy amerikai, egy ukrán és két magyar állampolgárt vettek őrizetbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×