Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lamperth szerint az őssejtbotrány érintettjei \"ambiciózus, újító emberek\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ambiciózus, újító embereknek nevezte pénteken az őssejtbotrány érintettjeit az MSZP elnökhelyettese. Lamperth Mónika, aki munkaügyi miniszterként és Kaposvár országgyűlési képviselőjeként 2007-ben megnyitotta a laboratóriumot, nem tagadja meg az ismeretségét az őrizettbe vett Seffer István plasztikai sebésszel.

Lamperth Mónika a Magyar Televízió reggeli műsorában az őssejtbotrányra vonatkozó újságírói kérdés kapcsán azt hangsúlyozta, hogy nagyon precízen be kell tartani a törvényeket és az etikai normákat. Ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy jól ismeri és "ambiciózus, újító szellemű" embernek tartja az ügyben meggyanúsított és őrizetbe vett Seffer István plasztikai sebészt, és semmi oka rá, hogy ezt az ismeretséget megtagadja.

A politikus nyitotta meg 2007 novemberében az őssejtbotrányban érintett kaposvári kutatólaboratóriumot. Az avatóünnepségen munkaügyi miniszterként és a város országgyűlési képviselőjeként úgy fogalmazott: "Újat csak úgy lehet létrehozni, ha az ember bátor, és nem hiányzik belőle a vállalkozó kedv. Ez az orvostudományra is igaz, és örülünk, hogy az új őssejt-kutatólaboratórium messze viszi Kaposvár hírnevét a legkorszerűbb nemzetközi kutatásban."

Szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda azt közölte, hogy emberi test tiltott felhasználása miatt folytat eljárást az ügyben, amelyben egy amerikai, egy ukrán és két magyar állampolgárt vettek őrizetbe.