eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A Fidesz már készül a számbavételre

Három munkacsoportot hozott létre a Fidesz a vízvagyon, a termőföld, illetve az erdők privatizációjának figyelemmel kísérésére - írja a Figyelő. A párt kormányra kerülése esetén nem csak az állami vagyont érintő döntéseket vizsgálja felül, de az összes minisztériumi szerződést, közbeszerzést, beruházást, s az uniós források felhasználását is.

A párt egyes köreiben máris személyes felelősségre vonásokat emlegetnek, de más Fidesz-vezetők is minimum azt ígérik, hogy számba veszik a jelenlegi kormányzat döntéseinek haszonélvezőit.

Harmadik alkalommal jelenik meg a nagy kórházi várólista a Heti Válasz. Összeállításukból kiderül, hogy jelenleg a leghosszabb ideig térdprotézisre kell várakozni (Zalaegerszegen) - négy esztendeig. Az országban még három olyan kórház van, ahol legalább három év a várakozási idő, Kiskunhalason és Győrben szintén térdoperációra, az Országos Gerincgyógyászati Központban pedig gerincstabilizáló műtétre kell ilyen hosszan várni.

A nyári fesztiválszezon mellékrendezvényeként háromezer újbalos fiatal fiesztázott a zánkai úttörővárosban - hétfőn néhány percig Bajnai Gordon kormányfővel. A világ nyolcvan országából gyűltek össze a szociáldemokrata és szocialista fiatalok. "Az óvszer forgalmi adójának minimalizálása, az európai Erasmus-ösztöndíjak kiterjesztése, a kisebbségi jogok védelme" - sorolta a HVG-nek a balos ifjúság aktuálisan megvalósítandó célkitűzéseit Varga László, MSZP-s országgyűlési képviselő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×