Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Herényi: valami bűzlik a Margit híd felújítása körül

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Herényi Károly szerint elfogadhatatlan, hogy a Margit híd felújításának költségei a 2007-ben tervezett nettó 13 milliárd forinttal szemben elérhetik a 30 milliárd forintot is.

Valami nagyon bűzlik a Margit híd felújításának ügye körül, és ennek a szaga a Városházáig nyúlik - fogalmazott az átkelő pesti hídfőjénél tartott szerdai sajtótájékoztatóján az MDF-es politikus, független országgyűlési képviselő. Közölte: készek akár büntető feljelentést is tenni az ügyben, ha más módon nem tudják megakadályozni, hogy "ne kerüljenek megint milliárdok ismeretlen helyre; ne kerüljön egy beruházás olyan összegbe, ami szakmailag nem indokolható."

A Fővárosi Közgyűlésben június 25-én az MSZP és az SZDSZ képviselői mellett nyolc fideszes képviselő is megszavazta azt a városvezetői indítványt, hogy költségvetési átcsoportosítással további 17,1 milliárd forintot biztosítsanak a Margit híd rekonstrukciójához, amelyre a büdzsében korábban csak 13 milliárd forintot terveztek. Tizenhét fideszes képviselő, köztük Tarlós István frakcióvezető, valamint a KDNP és az MDF tartózkodott a szavazásnál.

Herényi Károly szerint egyetlen logikus, szakmailag megalapozott érv sem hangzott el még az áremeléssel kapcsolatban.

Emlékeztetett: Steiner Pál fővárosi szocialista képviselő korábban az acél világpiaci árának alakulásával indokolta a költségek megnövekedését. A demokrata fórum politikusa szerint azonban ennek éppen az ellenkezője igaz, ugyanis idén a tavalyi 750-ről 375 euróra csökkent a hengerelt acél tonnája.

Legfeljebb 10 százalékos árnövekedés elfogadható a felújítás esetében - vélekedett Herényi Károly, hozzátéve: a kérdés az, hogy ki állapítja meg az árakat, és hogy miért nem kérték ki a gazdasági és kereskedelmi kamara szakembereinek a véleményét