Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Fidesz a Vörös Gárdától óv

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz elutasítja azt a szocialista elképzelést, hogy úgynevezett települési őrségeket állítsanak fel.

A Fidesz elutasítja, hogy az erős állam, az erős rendőrség helyett önkéntes alapon különféle egyesületek vagy cégek "tetszelegjenek rendvédelmi szerepben" - írta a párt helyettes szóvivője közleményében.

Cser-Palkovics András szerint a Fidesz a törvényesség, a rend pártja, és következetesen elutasítja az alkotmányos rend, valamint "a közbiztonság védelmének privatizálását". Úgy fogalmazott, hogy "a Magyar Gárda után itt a Vörös Gárda".

Gál Zoltán szocialista képviselő kedden közölte: gondolkoznak azon, hogy miként lehetne faluőri hálózatot létrehozni a kistelepüléseken a közterület-felügyelet mintájára. A politikus szerint a faluőri rendszer a rossz közbiztonságú településeken jöhetne létre állami segítséggel.

A Népszabadság szerdán azt írta, hogy a települési őrségek tagjai munkaviszonyban látnák el feladataikat. Ezek közé tartozna a többi között a nyomozás is a húszezer forintnál kisebb értékű szabálysértési ügyekben.

Cser-Palkovics András közölte: az embereknek nem erre van szükségük, hanem a rendőrség megerősítésére, a büntető jogszabályok szigorítására.

Ha a Fidesz kormányra kerül, haladéktalanul több ezer fővel megemeli a rendőrség létszámát, minden településen biztosítja a hatékony rendőri jelenlétet, az erőszakos, visszaeső bűnözőkkel szemben pedig a jog teljes szigorával fog fellépni a "három csapás törvény" alapján - írta a helyettes szóvivő.