Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fővárosi ígéretek: új híd és légkondi a Combinókra

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A főpolgármester szerint 2008 a korszakos fejlesztések éve. Demszky Gábor kijelentette: sínen van a 4-es metró építése, és harminc nagyobb beruházás indul vagy folytatódik idén. Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes ugyanakkor arról beszélt, hogy mintegy 20 milliárd forintnyi beruházást ki kell húzni idén a tervezettek közül.

Korszakos fejlesztések éve lesz 2008 - mondta Demszky Gábor. A főpolgármester hozzátette: idén befejeződik a Szabadság híd rekonstrukciója és a Megyeri híd építése, elkezdődik a Margit híd felújítása és a Közraktárak átalakítása, valamint sínen van a 4-es metró beruházása is.

"A beruházás sínen van, folytatódik az alagútfúrás, folytatódik tíz állomás szerkezetének építése. Az alagútfúró pajzsok márciusban érkeznek meg a Bocskai útra" - mondta Demszky Gábor.

A főpolgármester közölte: sok múlik azon, mikor készül el a Fővám téri állomás. Ennek eredeti kivitelezőjével, a Hídépítő Zrt.-vel február végéig zajlanak a tárgyalások.

Demszky Gábor hozzátette, hogy költségvetési szempontból nehéz év lesz az idei, de a főváros hitelminősítése nem romlott.

Nyirbálnak

Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes elmondta: az idei költségvetésben prognosztizált 47 milliárd forintos hiányt a beruházási tervek 20 milliárd forintos visszafogásával csökkentik.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes szólt arról, hogy a főváros idén kibővíti a külső Váci utat és légkondicionálóval látja el a Combino villamosokat.

Várhatóan megérkezik az első három új metrószerelvény is, ezek 2009 elején kezdik szállítani az utasokat - tette hozzá Hagyó Miklós.

Horváth Csaba humánpolitikai főpolgármester-helyettes közölte, hogy idén átadnak két integrált szakképzési központot: egyet a belvárosban, egyet pedig Észak-Pesten. A két intézmény kialakítása mintegy 3 milliárd forintba kerül.

Az egészségügy területén folytatják a Szent Imre, a Heim Pál és az Uzsoki Kórház rekonstrukcióját.

Hanganyag: Tenczer Gábor