eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gyurcsány tucatszorra is megcsinálta - vajon miért?

A miniszterelnök szerint az idei esztendő kevésbé lesz viharos és feszült, mint a 2007-es. Gyurcsány Ferenc erről internetes naplójában írt.

"2008-at a feszültségek és az indulatok csillapodását hozó évnek, a megértés, a megnyugvás és elfogadás kezdetének gondolom, amolyan ciklusfelezőnek" - közölte a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc arról írt blogjában, hogy idén, csakúgy, mint az előző esztendőkben, ugyanazokkal a barátokkal végigbeszélték a 2007-es évet, és azt is, hogy mit várnak a következőktől.

"Miután az elmúlt évek szilveszter éjszakáit családi körben töltöttük, ezért ezekre a kibeszélős baráti éjszakákra mindig az újév napját követő héten került sor, ahogyan idén is. Mondhatnánk, hogy ez egy pótszilveszter, de félreértés lenne belőle, mert ezek a találkozók nem önfeledt mulatságról, zenéről, táncról, hanem egy-két pohár bor mellett hosszú, a szó szoros értelemben hajnalig tartó beszélgetésekről szólnak" - írta a kormányfő.

"Ma már bánom, hogy ezeket az évértékelőket nem vetettük papírra, ahogyan azt sem, hogy mit várunk a következő évtől. Jó lenne szembesíteni saját, pár évvel ezelőtti véleményünket azzal, hogy végül mi történt, vagy hogy később hogyan láttuk azokat az éveket. Ezeken a találkozókon végigbeszéljük a család dolgait: mi történt a gyerekekkel, mi a biztató vagy az aggodalomra okot adó velük kapcsolatban, hogy vannak a szülők, hogyan alakultak a családi viszonyok, mi van a munkahelyen, mi van az országban. Lehet kérdezni, vitatkozni, kommentálni is. Nagyon izgalmas beszélgetések ezek" - olvasható a blogban.

"Az én esetem annyiban sajátos, hogy a munkahelyi ügyek és az ország dolgairól alkotott vélemény elég közel esnek egymáshoz" - írta a szocialista politikus.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: idén is megnézték Hugh Grant "lassan vagy tucatszor látott" Notting Hill című filmjét.

2006-ban a miniszterelnök azt írta blogjában, hogy baráti társaságában évek óta bevett szokás, hogy újév hajnalán egy Hugh Grant filmet néznek meg, vagy a Notting Hillt vagy az Igazából szerelem címűt.

A film egyik jelenetét, amelyben Hugh Grant táncra perdül, Gyurcsány Ferenc is eljátszotta; a felvételről azt mondták: Batiz András akkori kormányszóvivő nászajándékának szánták.

Az esetről megemlékező BBC azt írta: magyaroknak már az is kissé hihetetlen lehetett, hogy Hugh Grant brit miniszterelnököt játszik, de ennél is hihetetlenebb, hogy miniszterelnökünk Hugh Grantot játssza.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×