eur:
392.16
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

HIV-fertőzés: első fokon felmentés - képek

Első fokon felmentette a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) azt a férfit, akit az ügyészség súlyos egészségromlást eredményező testi sértéssel vádol, amiért HIV-vírussal fertőzte meg feleségét és volt barátnőjét - mondta el a vádlott ügyvédje.

Magyar György hozzátette: a bíróság bizonyítékok hiányában mentette fel a vádlottat és határozott indoklást adott arról, hogy nem fogadta el valóságosnak a sértettek előadását.

Mint fogalmazott: a bíróság többek között azt is kifejtette, hogy álláspontja szerint a feleséget a bosszúvágy motiválta a feljelentés megtételekor, azért, mert elhagyta mintegy húsz évvel fiatalabb férje.

"Ennek az ügynek jelentős egészségpolitikai, társadalompolitikai, etikai és szexuálkulturális vetülete van, de egészen biztos, hogy nincs büntetőjogi relevanciája" - mondta a védő.

Hozzátette: a bíróság előtt is nyilvánvalóvá vált, hogy a férfinak nem állt szándékában tudatosan megfertőznie bárkit is.

Az ügyvéd kitért arra is, hogy védence 2000-ben tudta meg, hogy HIV-vírussal fertőzött. Később felesége is tudomást szerzett erről, de csak 2006-ban tett feljelentést.

A BKKB kihirdetett elsőfokú döntése ellen az ügyészség képviselője a bűnösség megállapításáért fellebbezett, így a per a Fővárosi Bíróságon folytatódik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×