Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Navracsics: \"Bízom benne, hogy a 2008-as év politikai fordulatot hoz\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Politikai fordulatban bízik jövőre a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. Navracsics Tibor a Polgári Magyarországért díj átadóünnepségén azt mondta, belpolitikai szempontból 2007 a rendszerváltozás utáni időszak egyik legnehezebb éve volt.

Ékes Ildikó, fideszes országgyűlési képviselő és Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi elnöke kapta idén a Polgári Magyarországért díjat.

Az emlékplakettel, oklevéllel, és ez esetben megosztva fél-félmillió forinttal járó díjat a Polgári Magyarországért Alapítvány ítéli oda minden év végén azoknak, akik - a kuratórium szerint - az adott évben a legtöbbet tették a polgári Magyarországért.

A két díjazott főként jogvédő tevékenysége miatt került reflektorfénybe a tavaly október 23-án történtek miatt.

Az átadóünnepségen a Fidesz parlamenti frakcióvezetője azt mondta, polgári Magyarország ott van, ahol civil kurázsi van. Navracsics Tibor szerint 2007 a rendszerváltozás utáni időszak talán legnehezebb éve volt.

"Olyan év volt az idei, amelynek a konfliktusai felőrölhették volna az emberi viszonyokat, felőrölhették volna a politikai barátságokat, hiszen tudjuk, hogy ellenfeleink mindent megtettek annak érdekében, hogy a polgári, nemzeti oldalon lévő embereket egymással szembeállítsák, megosszák, álproblémákkal összeveszítsék. Ez idáig nem sikerült. Bízom benne, hogy a 2008-as év nemcsak a megmaradó, és kitartó szövetségek éve lesz, és abban is bízom, hogy a 2008-as év politikai fordulatot is tud hozni" - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője, Navracsics Tibor.

A díjátadón a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöke méltatta az ez évi sikereket. Balog Zoltán példaként említette, hogy a szervezet az első politikai alapítvány, amely felsőfokú szakképzési akkreditációval rendelkezik.