eur:
392.12
usd:
366.41
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A színpad elsötétült, mert ellopták a vezetéket

Évente több tízmilliárd forint kárt okoznak az önkormányzatoknak, vállalatoknak a színesfém-tolvajok. A Pest Megyei Közgyűlés elnöke szerint jogszabály módosításokkal meg lehetne előzni a színesfémlopások nagy részét.

Az ország szinte minden pontján megtörtént már, hogy szobrok, vezetékek vagy a vasúti sín egy darabja eltűnt. Ezek vagy sosem kerülnek elő, vagy egy színesfém-kereskedésben akadnak rájuk.

A Pest Megyei Közgyűlés elnöke egyszer egy falunapon azt is átélte, amit a műsor közben elsötétült a színpad és elhalkultak a hangfalak, mert éppen akkor loptak el a kábelekből egy három kilométeres szakaszt.

Éves szinten mindez több tízmilliárd forintos kárt okoz a szolgáltatóknak és az önkormányzatoknak - mondta el az InfoRádióban Szűcs Lajos.

A Pest Megyei Közgyűlés elnöke szerint megoldás lenne, ha a színesfém-felvásárlóknak kötelező lenne elkérnie a személyes adatait azoknak, akik ilyen árut kínálnak fel eladásra, az ellenértéket pedig nem adhatnák át készpénzben, kizárólag banki átutalással.

Szűcs Lajos elképzelhetőnek tartja azt is, hogy például a szobrokról fényképet kelljen készíteni az átvételkor.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×