Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Guinness-rekordkísérlet Újbudán - a Fidelitas \"politikai pedofíliát\" emleget

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy közigazgatási egységes belül ennyi gyerek még nem énekelt egyszerre - mondta Domonkos Csaba, Újbuda önkormányzatának sajtófőnöke a vasárnapi Guinness-rekordkísérletet követően, amikor 2417 iskolás énekelt a Lágymányosi öbölben. A Fidelitas budapesti és helyi vezetői politikai pedofíliának minősítették a kísérletet.

Az "Együtt Újbudán" című dal a főváros XI. kerületében november 11-én 11 órakor hangzott el - mondta el a sajtófőnök, aki emlékeztetett arra, hogy november 11. hosszú évek óta hagyományosan a Kerület Napja. A következő rekordkísérlet 2008. április 11-én lesz, akkor az egész országot, minden iskolást közös éneklésre hívnak.

A jövő év az Európai Unióban a "Kulturális Párbeszéd Éve" lesz, ezért kezdeményezi Újbuda azt, hogy 2008. április 11-én, 11 óra 11 perckor minden magyarországi településen, minden iskolában zendüljön fel ez a dal.

Közleményben tiltakozott a "politikai pedofíliának" minősített kisérlet ellen Schneller Domonkos és Sölch Gellért, a budapesti, illetve az újbudai Fidelitas elnöke, önkormányzati képviselők a rendezvényt követően.

Õk azt emelték ki, hogy a tízezer újbudai diák több mint háromnegyede nem vett részt "Molnár Gyula szocialista polgármester propaganda-rendezvényén". Megígérték, hogy a Fidelitas az elkövetkező időben azon fog dolgozni, hogy "többet ilyen és ehhez hasonló politikai beavatkozás az iskolák életébe ne fordulhasson elő".

Az MTI megkeresésére Vincze Kinga, az önkormányzati tulajdonú Média 11 Kft. által rendezett program főszervezője hangsúlyozta: nem politikai rendezvény történt, ők a gyerekeknek szervezték ezt az eseményt, mint ahogyan korábban már több hasonlót.

Hangsúlyozta: a Fidelitas képviselői nem a kerületi ellenzéki álláspontot képviselik, mert a programot ellenzéki képviselők is támogatták.

Szólt arról is, hogy a programot megelőző napokban iskolába tartó gyerekek kaptak szórólapokat arról, hogy ne vegyenek részt az eseményen.