Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Drákói rendeletek: önvédelemre készülnek a belvárosiak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jövő év elejétől kemény bírságra számíthat az, aki akár egy csikket is eldob a belvárosi utcákon. Az V. kerületi önkormányzat ugyanis az év végéig rendeletet alkot a szemetelők, a koldusok és a hajléktalanok ellen. Erről a kerület polgármestere beszélt az InfoRádióban.

Több rendőr kell az utcákra, erre a célra a Belváros több pénzt is szánt: kétszeresére növelte a hatóság támogatására fordított pénzt - mondta az InfoRádióban Rogán Antal.

Ebben az évben 177 millió forintot adtunk az V. kerületi rendőrkapitányságnak. Megnégyszereztük a térfigyelő kamerák számát, amit megint meg fogunk duplázni - tette hozzá.

A polgármester szerint egy valamit még meg kell tenni: fel kell lépni a bűnözés melegágyának számító utcai koldulás és hajléktalanszigetek jelenléte ellen.

A fideszes politikus közölte: a belvárosi önkormányzat szigorú szabályozást alkot ezekben az ügyekben.

Meglehetősen szigorú rendeletet fogunk alkotni. Némi türelmi idő után egy csikk eldobását is büntetni lehet majd. Tavasztól egyre szigorúbban fogunk majd fellépni - tette hozzá.

Rogán Antal közölte: megteremtik a jogi alapját a koldusok és a hajléktalanok kiszorításának is.

Minden közösségnek joga van arra, hogy megvédje magát. Attól, hogy valaki szociálisan nehéz helyzetben van, és az utcára kényszerül, nem ok arra, hogy az utcán végezze a szükségét - mondta a polgármester.