Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szlovák felháborodás, ferencvárosi nyugalom

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A szlovák sajtó élesen bírálja, a Ferencváros Szurkolók Szövetségének vezetője viszont nem talál semmi kivetnivalót azokban a Szolnok-FTC NB II-es labdarúgó-mérkőzésen kifeszített transzparensekben, amelyek Szlovákiát és Ján Slota szlovák politikust támadták.

A pozsonyi sajtó képekkel illusztrált cikkekben támadta azokat a szlovákellenes, Ján Slota nacionalista szlovák politikussal szemben ellenséges transzparenseket, amelyek a hétvégén két magyar futballstadionban is megjelentek.

"Fuck Slovakia", "Ján Slota Must Die" - olvasható azokon a transzparenseken, amelyeknek fotóját a Novy Cas című szlovák lap közölte. Az egyebek közt Slota halálát követelő, angol nyelvű feliratokat a Ferencváros szurkolói által elfoglalt tribünön helyezték el a Szolnok elleni másodosztályú bajnoki mérkőzésen.

A lap leírja, hogy hasonló transzparensek tűntek fel a Honvéd-Újpest első osztályú mérkőzésen is, a szlovákellenes jelszavakat tartalmazó fotók pedig megtalálhatók a Honvéd- és a Fradi-drukkerek honlapján is.

"Véleménynyilvánítás"

A Ferencváros Szurkolók Szövetségének elnöke az InfoRádióban elmondta: a szóban forgó feliratokat a csapat törzsszurkolói, véleményformálói tették ki, amin szerinte nem lehet csodálkozni, ugyanis Jan Slota több sértő nyilatkozatot is tett, például tankkal akart Budapestre vonulni.

"Õ egy felelős politikus, nem szabadna ilyet mondania. A szurkolók feliratát, amely egy szurkolói, állampolgári reakció, azonban nem tudom elítélni, mert a kemény magyarellenes szlovákiai kijelentések után érthetőek" - hangsúlyozta Magyar Balázst.

A szurkolói egyesület vezetője hozzátette: a Ferencváros nemzeti kötődésű klub, mindig is hozzátartozott a politika, akár tetszik, akár nem.

A szlovák sajtó reagálásáról Magyar Balázs úgy vélekedett: mostanában a magyar sajtó is hasonlóan tett egyes szlovákiai futballmérkőzések kapcsán, a szlovák sajtó részéről ez egyfajta visszavágás.