Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pokorni: őszinte számvetésre és megújulásra van szükség

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A választási vereséggel kapcsolatos őszinte számvetést szorgalmazott Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke, a párt XX. rendkívüli kongresszusát megnyitó beszédében. A politikus szerint szükség van a párt megújulására.
Több felelősség

A szokásos ellenzéki szerepnél több hárul a pártra a következő években - jelentette ki a Fidesz alelnöke.

Pokorni Zoltán azt mondta: példátlanul nagy a felelősségük, mert riválisuk példátlanul nagy erővel igyekszik a másfél százalékos vereségükből bukást kreálni, a vezetőket egymás ellen fordítani, a polgári szövetséget felszalámizni.

Azért is nagy a felelősség, mert a megújulás hiánya is ugyanide vezethet - tette hozzá a politikus.

Pokorni Zoltán úgy vélte: a Fidesznek egységesnek és megújulónak kell lennie; Orbán Viktornak pedig látható és vezető szerepet kell kapnia.

Ugyanakkor más, demokratikus versengésben megválasztott, a második vonalból érkező politikusnak is meghatározóvá kell válnia - hangsúlyozta a az ellenzéki politikus

Õszinte számvetésre van szükség

A ránk szavazó több millió embernek, a magyar demokrácia jövőjének és önmagunknak tartozunk azzal, hogy őszinte számvetést készítsünk, mit csináltunk jól, mit rosszul, min kell változtatnunk, hogyan és mikor - mondta a Fidesz alelnöke a Kongresszusi Központban megjelent küldöttek előtt.

Pokorni Zoltán hangsúlyozta: találhatnak külső okot a választási vereségre, hiszen szerinte a média nagyobb része nem a Fideszt segítette, illetve az MDF sem mindig ellenzéki pártként viselkedett.

A politikus ugyanakkor arra figyelmeztetett: saját magukat csapják be, ha csak a külső tényezőket okolják a vereségért.

Legyenek bármilyenek a külső körülmények, a hibákat mégiscsak mi követtük el, mert nem tudtunk úrrá lenni rajtuk - mondta Pokorni Zoltán.