Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mikor választanak Kecskeméten?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elképzelhető, hogy nem május hetedikén, hanem később ismétlik meg a szavazás második fordulóját Kecskeméten. A jogorvoslati határidők, illetve a szavazás előkészítése miatt csúszhat a helyi választási bizottság által kitűzött időpont.

A város aljegyzője elmondta: a fellebbezések miatt nem biztos, hogy május hetedikén meg lehet tartani a megismételt választási fordulót Kecskemét 2. számú választókerületében.

Horváth Zsolt fideszes jelölt, aki megnyerte a választást, azt közölte az InfoRádióval, hogy fellebbez a bizottság döntése ellen. Az ügy így a területi választási bizottság elé kerül, végső esetben pedig a megyei bíróság dönt róla.

Kecskemét aljegyzője, Nyirádi Judit elmondta, a másodfokon eljáró területi választási bizottságnak három napon belül kell döntenie, majd ismét 72 órán belül lehet fellebbezni a megyei bírósághoz, amelynek szintén három napja van, hogy meghozza a döntést.

Mindenhez idő kell

Idő kell a technikai feltételek biztosítására: a névjegyzék elkészítésére, a szavazólapok kinyomtatására és a választók értesítésére is, ezt csak a végleges döntés után lehet megkezdeni - közölte Nyirádi Judit.

A helyi választási bizottság elnöke, Madách Olivér az InfoRádiónak a döntés után elmondta, a külföldi szavazatokat nem érinti az eljárás.

Ha az első fokú döntés megváltozik, és mégsem kell megismételni a szavazást, akkor a külföldön leadott voksokat a kijelölt szavazókör jelenleg is őrzött szavazataihoz számítják.