eur:
392.54
usd:
365.78
bux:
66792.01
2024. április 26. péntek Ervin

Húsvétkor is meleg lesz a fővárosi lakásokban

Nem áll le a távfűtés az ünnepek alatt Budapesten. Scheithauer Imre, a Főtáv szolgáltatási igazgatója elmondta, hogy a változékony időjárás miatt április 18-ig fűtenek, azt követően pedig a fogyasztók megrendelése alapján kapcsolják be vagy ki a távfűtést.

A rendszerváltás óta megszűnt a távfűtés kötelező időszaka (ez október 15. -április 15. volt régebben), a fűtési időszak október közepétől május közepéig tart - közölte az InfoRádióval a Főtáv szolgáltatási igazgatója.

Scheithauer Imre szerint a fővárosban 240 ezer távfűtés lakás van, ezekben október és április közepe között folyamatosan, a két időponton túl igény szerint fűtenek.

A fűtést a közös képviselőn keresztül lehet megrendelni, de a Főtáv szakemberei is figyelik az időjárás alakulását és ha a hőmérséklet eléri a lakók által megjelölt határt, akkor kikapcsolják azt.

A szolgáltatási igazgató szerint a fogyasztók több mint kétharmada a 12 fokot jelöli meg az alsó- és 15 fokot a felső határként.

Scheithauer Imre szerint sokan eseti megrendelésre hivatkoznak, azaz amikor úgy érzik, hogy fáznak, akkor három napra kérik a távfűtés visszaállítását. Az igazgató szerint az április 15. utáni időszakban négy órán belül teljesítik a megrendelést.

A Főtáv a húsvéti ünnepek idején a változékony időjárás miatt alapvetően mindenhol fűt, de a szolgáltatást le lehet mondani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×