Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kósa: \"Így nem lehet jó munkát végezni!\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A debreceni polgármester szerint irreális körülmények között készült el az M35-ös autópálya várost elkerülő szakasza, hogy még a választások első fordulója előtt átadható legyen. Nemzeti Autópálya Zrt. vezérigazgató-helyettese azt mondta: az út első osztályú.

Sok probléma vetődött fel az M35-ös autópálya Debrecent elkerülő szakaszával kapcsolatban - jelentette ki Kósa Lajos polgármester.

A fideszes politikus szerint a beruházó Nemzeti Autópálya Zrt. nyomást gyakorolt a kivitelezőre annak érdekében, hogy április 6-án átadható legyen az út.

Kósa Lajos irreálisnak nevezte, hogy télen is aszfaltoztak, és megítélése szerint az elkerülő szakasz pályateste rossz minőségben készült el. Emiatt várható, hogy akár az egész pálya megsüllyed.

"Így nem lehet jó munkát végezni" - mondta Kósa Lajos, hozzátéve, hogy több szakhatóság nem járult hozzá a tervezett április 6-ai átadáshoz.

"Első osztályú az út"

A Nemzeti Autópálya Zrt. rendelkezésére álló dokumentumok szerint a létesítmény első osztályú minőségű - reagált Mentes Balázs, a társaság vezérigazgató-helyettese.

Közleménye szerint az M35 autópálya és a kapcsolódó létesítmények befejező munkálataira valóban különleges időjárási körülmények között került sor, de a műszaki előírások rendelkeznek arról, hogy ilyenkor milyen technológiával kell dolgozni.

A vezérigazgató-helyettes közölte minden engedéllyel rendelkeznek ahhoz, hogy a debreceni elkerülő szakaszt a közeljövőben átadják.