Inforádió

Meghallgatom Élő adás

SZDSZ: Mikola csak törvénytelenül juthatott információihoz

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az SZDSZ ügyvivője szerint megjelentek a tálibok Magyarországon. Fodor Gábor azt mondta: a Fidesz lista második helyén szereplő Mikola István kijelentései a tálibokhoz hasonló vallási fundamentalizmusról tanúskodnak.

Fodor Gábor arra kérte Orbán Viktort, a Fidesz elnökét: nyilatkozzon arról, egyetért-e a Mikola István által elmondottakkal.

A fideszes politikus a többi között "szinglik hordáiról" és az emberek parttalan szabadságvágyának korlátozásáról beszélt Pécsett.

A szabad demokraták tájékoztatójukon egy interjúrészletet is lejátszottak, amelyben az ellenzéki párt miniszterelnökhelyettes-jelöltje azt mondta: a napokban megnézték az egészségbiztosítási befizetések listáját, és azon néhány minimálbérre bejelentett, milliárdos bankigazgatót is találtak.

Az SZDSZ ügyvivője felszólította Mikola Istvánt: hozza nyilvánosságra, kikről beszélt, és azt is, hogyan jutott ezekhez az információkhoz, mert törvényesen erre nincs lehetősége.

Fodor Gábor myílt levélben fordult az egészségügyi miniszterhez és az egészségbiztosítási pénztár főigazgatójához, hogy folytassák le a megfelelő vizsgálatokat, és adjanak választ arra: miként juthatott Mikola István az általa közölt információkhoz.

Fidesz: az SZDSZ sületlenségeket beszél

A Fidesz szóvivője szerint sületlenségeket beszél az SZDSZ, amikor a tálibok magyarországi megjelenését említik Mikola István kijelentéseivel kapcsolatban.

Szijjártó Péter az InfoRádiónak azt mondta: Mikola István, a Fidesz kormányfőhelyettes-jelöltje már elnézést kért azoktól, akiket a szövegkörnyezetből kiragadott mondatai esetleg megsértettek.