eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Versenyfutás az idővel a májbeteg kislány életéért

Továbbra is életveszélyben van az a kislány, aki Magyarországon először élő donortól kapott májat, egy héttel ezelőtt. A Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának igazgatója az InfoRádiónak elmondta: a gyermek állapota kritikussá vált, miután leállt a máj- és veseműködése.

A Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának igazgatója az InfoRádióban közölte: a gyermeket gépekkel tartják életben és legfeljebb 48 órája van hátra, ha nem találnak számára új májat.

Járay Jenő professzor hozzátette: a gyermeket visszavették az országos transzplantációs várólistára, és az egészségügyi miniszter engedélyével külföldön is keresnek számára életmentő szervet.

A professzor közölte: továbbra sem tudják, hogy pontosan mi okozta a gyermek betegségét.

Közben a Hungarotransplant Közhasznú Társaság ügyvezető igazgatója az InfoRádiónak azt mondta: kevés az esélye annak, hogy sikerül új májat találni a kislánynak. Borsi József hozzátette: általában egy év kell ahhoz, hogy megfelelő donort találjanak a betegnek.

A 4 éves kislány máját múlt szerdán, 18 órás műtéttel távolították el, majd édesapja bal oldali májlebenyét kapta meg. A gyermeket pénteken ismét megműtötték; a hatórás beavatkozásra azért volt szükség, mert a transzplantáció után vérömleny keletkezett az új májlebenyen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×