Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Versenyfutás az idővel a májbeteg kislány életéért

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Továbbra is életveszélyben van az a kislány, aki Magyarországon először élő donortól kapott májat, egy héttel ezelőtt. A Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának igazgatója az InfoRádiónak elmondta: a gyermek állapota kritikussá vált, miután leállt a máj- és veseműködése.

A Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának igazgatója az InfoRádióban közölte: a gyermeket gépekkel tartják életben és legfeljebb 48 órája van hátra, ha nem találnak számára új májat.

Járay Jenő professzor hozzátette: a gyermeket visszavették az országos transzplantációs várólistára, és az egészségügyi miniszter engedélyével külföldön is keresnek számára életmentő szervet.

A professzor közölte: továbbra sem tudják, hogy pontosan mi okozta a gyermek betegségét.

Közben a Hungarotransplant Közhasznú Társaság ügyvezető igazgatója az InfoRádiónak azt mondta: kevés az esélye annak, hogy sikerül új májat találni a kislánynak. Borsi József hozzátette: általában egy év kell ahhoz, hogy megfelelő donort találjanak a betegnek.

A 4 éves kislány máját múlt szerdán, 18 órás műtéttel távolították el, majd édesapja bal oldali májlebenyét kapta meg. A gyermeket pénteken ismét megműtötték; a hatórás beavatkozásra azért volt szükség, mert a transzplantáció után vérömleny keletkezett az új májlebenyen.