INFORÁDIÓ 

2018. április 26. csütörtök
Ervin

A karácsonyi készülődés nagy kérdése még megválaszolatlan

Infostart / InfoRádió
A figurás édességek mellett idén már szaloncukorból is egyre több fogy – közölte az Édességgyártók Szövetségének titkára. Kifejtette: idén valamivel olcsóbbak lett a szezonális nyalánkságok átlagára és egyre többször keresnek jó minőségű csokoládét a vevők.

Nem csak a Télapó formájú és más figurás édességek fogynak szép számmal, hanem a szaloncukor is – mondta az InfoRádiónak Benke Anna, a Magyar Édességgyártók Szövetségének titkára. Jó előre készülnek a vásárlók a karácsonyi szezonra – tette hozzá. A szövetség tavalyi kutatása alapján a szaloncukort vevők fele az ünnepek előtt és után is szívesen fogyasztja az édességet.

Idén enyhén csökkentek a szezonális édességek átlagárai, a kereslet pedig egyértelműen a jobb minőség irányába mozdult el – hangsúlyozta a szövetség titkára. Megvalósult, amiért a szervezet sokat küzdött, a vásárlók jelentős része a valódi csokoládéból készült édességeket fogyasztja, illetve a hipermarketek polcain is kizárólag ilyen termékek találhatók.

A szövetség nem tudja pontosan előre, hogy a közelgő ünnepi időszak mennyivel növeli a keresletet.

Az elmúlt években folyamatosan rekorddöntésekről lehetett hallani, idén azonban kisebb stagnálás következett be. Abban bíznak, hogy az év végén jobban teljesít a piac a tavalyi időszakhoz képest. 

Kapcsolódó hang

Végre jól esszük a csokimikulást
 


A címlapról ajánljuk


Elhunyt Szervátiusz Tibor

Életének 88. évében elhunyt Szervátiusz Tibor Kossuth-díjas szobrászművész, a nemzet művésze...