eur:
385.58
usd:
354.42
bux:
0
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Káosz lesz a fővárosban: útfelújítások és demonstrációk

Az útfelújítások mellett ezen a héten számos utcai demonstráció is nehezíti a közlekedést Budapesten. A Fővinform ügyeletese az InfoRádiónak elmondta: hétfőtől tilos megállni az V. kerületi Zoltán utca mindkét oldalán a Nádor utca és Szabadság tér között, a Kossuth téren az Akadémia utca és a Balassi Bálint utca között, valamint az Alkotmány utca mindkét oldalán a Kossuth tér és a Honvéd utca között.

A felújítási munkák miatt Budapesten a legkritikusabb a Váci út XIII. kerületi szakasza, ahol hétfőn a városközpont felé vezető oldalon a Szekszárdi és a Gyöngyösi utca között kezdődött meg a rekonstrukció, amely egész héten tart majd - mondta az InfoRádiónak a Fővinform ügyeletese.

Zdroba Gyula hozzátette: ugyancsak hétfőn kezdődik felújítás a XV. kerületi Szentmihályi út újabb szakaszán, így a XIV. és a XVI. kerület között közlekedőknek sokkal hosszabb menetidőre kell számítaniuk.

A XVI. kerületben autózókat érinti az is, hogy a Veres Péter úton folytatódnak a rekonstrukciós munkák - fűzte hozzá.

A rendezvények miatt hétfőn és kedden a Parlament körüli utcákban megállási tilalom van érvényben, így nem lehet parkolni.

Hétfőn 16 órától demonstráció indul a Corvin köztől a Kossuth Lajos térre az Üllői út, Kiskörút, Bajcsy-Zsilinszky út, Alkotmány utca útvonalon, így ezeken és a keresztirányú utakon lassú haladásra kell számítani - mondta Zdroba Gyula.

Az utakat csak arra az időre zárják le, amíg a tömeg az adott szakaszon áthalad, ha azonban nagyon sokan lesznek, a zárás elhúzódhat. Aki teheti, délután kerülje el a belvárost - javasolja a Fővinform munkatársa.

Zdroba Gyula hozzátette: a demonstrációk a felszíni tömegközlekedést is érinthetik, korlátozhatják tehát a villamosforgalmat is.

A BKV járatait is érintheti a korlátozás

A demonstráció elvileg a járdán halad majd, elképzelhető azonban, hogy a közutakon is korlátozni kell a forgalmat. Erről a rendőrség dönt a résztvevők számától függően - mondta a BKV szóvivője.

Kiricsi Karola közölte: ha lesz korlátozás, az érinti 89-es trolikat, a 9-es autóbuszokat, a 83-as trolipótló buszokat valamint a 47-49-es, illetve a 149-es villamospótlókat.

Hozzátette: lehetséges, hogy arra az időre, amíg a tömeg a Corvin közből indulva áthalad a Nagykörúton, leállítják majd a 4-6-os villamosok forgalmát.

A szóvivő elmondta: a BKV sofőrjeit külön nem készítették fel arra, mit tegyenek, ha a tömeg esetleg megpróbálja megállítani járműveiket, feladatuk azonban, hogy megőrizzék azok, illetve a buszokon utazók testi épségét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×