eur:
396.09
usd:
370.44
bux:
70378.92
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Forrás: Pixabay

Fegyházbüntetésre ítélték a gyermekeiket elhanyagoló szülőket

Különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt jogerősen fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy anyát és egy apát.

Az anyát 18 év fegyházbüntetésre, az apát pedig 16 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság, mindezek mellett végleges hatállyal eltiltotta őket minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülnének kapcsolatba és megszüntette szülői felügyeleti jogukat.

A Győr Ítélőtábla a döntéssel - egyetértve az ügyészi indítvánnyal - helybenhagyta az első fokon eljáró Szombathelyi Törvényszék határozatát.

A házaspár egy Vas vármegyei városban élt öt gyermekükkel, a nő a hatodik gyermekkel volt várandós.A szülők elhanyagolták gyermekeik gondozását, elemi szükségleteik kielégítését.

Éjszakára az öt-, négy-, három- és kétéves gyermekeket egy szobába zárták, ahonnan másnap reggelig nem engedték ki őket. A szobát nem takarították rendszeresen, így az szeméttel, rothadó ételmaradékkal, vizelettel, széklettel szennyezett volt. A 2019 augusztusában született fiúgyermek testi és szellemi fejlődése egyre jobban romlott, teljes mértékben kiszolgáltatottá vált a szüleinek. Gyakran az ágyról leesve az éjszakát ruhátlanul a padlón töltötte.

A szülők agressziója leginkább feléje irányult, bántalmazták, előfordult, hogy az anya belerúgott a földön fekvő kisfiúba. A gyermek nem tudott szilárd táplálékot fogyasztani és önállóan enni, ennek ellenére a szülők több hónapon keresztül elmulasztották a megfelelő táplálását.

A már ülni sem tudó, legyengült gyermek gennyes tüdőgyulladást kapott, de szülei nem vitték el orvoshoz, aminek következtében néhány nap múlva éjszaka meghalt, amit a szülők csak másnap délelőtt 10 órakor vették észre. A szülők nevelési gyakorlata a gyermekeik testi és lelki épségét súlyosan veszélyeztető volt.

A Győri Ítélőtábla indoklása szerint a kiszabott büntetések szükségesek és arányosak.

Címlapról ajánljuk

Netanjahu vádja: Washington visszatartja az Izraelnek szánt fegyvereket

Az Egyesült Államok felülvizsgálja az Izraelnek szánt, nagy pusztítást okozó bombák szállítását. Washington attól tart, hogy ezeket sűrűn lakott területek ellen vethetik be. Előzőleg Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt mondta: a szövetséges visszatartja a hadi anyagot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×