eur:
389.14
usd:
362.09
bux:
67959.07
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Video wall with small screens digital concept
Nyitókép: Vertigo3d/Getty Images

Bizarr szexbotrányok a brit televíziózásban

Egymást érik a szexbotrányok a vezető brit tévés műsorvezetők körében. Az idén a BBC és fő kereskedelmi riválisa egy-egy ikonikus műsorvezetője a figyelem középpontjába került. Egy beszélgetős tévécsatorna sztárja pedig a vád szerint hamis profilok útján próbált ismerkedni.

Az idei év két megrázó eseménye a brit televíziózás világában két, már-már családtagnak számító férfi műsorvezető bizarr megbotlása és az ezek miatt kipattant botrányok voltak.

A 20 éve az ITV csatorna egyik reggeli csevegőműsorát vezető Philip Schofield – aki 27 éven át élt házasságban és kétgyermekes apa – először azt közölte, hogy meleg, majd májusban kipattant, hogy egy nála jóval fiatalabb férfi kollégájával volt szexuális viszonya. Az ügy azért lett vezető hír, mert a sztár intézte el, hogy felvegyék az akkor még tinikorú fiatalembert a tévéhez. Ő azonban tagadta, hogy bármi törvénytelen történt volna, azt állítva: a viszonyuk csak jóval később kezdődött, de végül lemondott és távozott a tévétől.

Aztán jött július elején egy még nagyobb sokk: Huw Edwards, a BBC kedvelt esti híradós műsorvezetője és a nagy történelmi események krónikása – ő vezette például a királynő temetéséről szóló közvetítést –, a rendőrség által nem alátámasztott vádak szerint 15 millió forintnak megfelelő összeget fizetett ki egy fiatalembernek 2020 óta szexuális tartalmú képekért.

Bár Nagy-Britanniában gyakorta megesik, hogy szexuális kihágásokkal megvádolt embereket a hatósági vizsgálat előtt felfüggesztenek vagy kirúgnak, Edwards nevét napokig nem adta ki a BBC, végül felesége tette ezt meg, amikor a közösségi médiában más műsorvezetőket kezdtek el megvádolni.

A vádat eredetileg megfogalmazó fiatalember ugyan ügyvédje útján visszakozott és azt mondta, nonszensz, amit a műsorvezetővel kapcsolatban állítanak, szülei – vele szembemenve – ragaszkodtak az vádakhoz. Édesanyja például azt mondta, hogy sokkolta, amikor egy videohívásból kivágott képernyőfotón alsónadrágban látta a műsorvezetőt.

„Hagyja abba, hogy fizet a gyerekemnek szexuális tartalmú képekért, hagyja abba a drogfüggősége pénzelését”

– fogalmazott a nő.

Edwards ügye azért fontos, mert az utóbbi években egyre inkább balliberális elhajlásokkal vádolt BBC ellen újabb támadási felületet adott azoknak, akik politikai, vagy üzleti okokból akarják megtörni a közszolgálati médium befolyását.

És valószínűleg a BBC-s ügy is közrejátszhatott abban, hogy „a másik oldalon”, a konzervatív beállítottságú GB News beszélgetős tévéadó egyik műsorvezetője ellen is hasonló vádakat fogalmaztak meg.

Dan Woottont egy eddig kevéssé ismert online publikáció, a Byline Timest vette célba azzal, hogy online csatornákon álnéven, magát egy befolyásos showbiz-ügynöknek kiadva próbálkozott szexuális tartalmú anyagokat vásárolni munkatársaitól. Az ITV-s kollégájához hasonlóan meleg Wootton annyit elismert, hogy „a múltban voltak hibás döntései”, de határozottan tagadta a múlt héten megfogalmazott vádakat.

Wootton pénzgyűjtésbe kezdett és körülbelül 15 millió forintnyi összeget szedett össze a jogi költségek, hogy be tudja perelni a Byline Timest.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×