eur:
369.87
usd:
345.56
bux:
47869.61
2023. június 3. szombat Klotild
Sir David Attenborough brit természettudós és ismeretterjesztő dokumentumfilmes egy távcsőbe néz a Joseph Mallord William Turner angol romantikus festő alkotásaiból rendezett kiállításon Turner otthonában, London Twickenham nevű külvárosában 2020. január 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Sir David Attenborough várhatóan ismét elkápráztatja a világot

Kilencvenhat évesen is új sorozattal áll elő.

Sir David Attenborough neve megkerülhetetlen a tévézés, az ismeretterjesztő filmek, illetve a modern környezetvédelem történetében, hiszen az elmúlt közel hetven évben elképesztő tempóban készítette el a világ legkülönbözőbb részeit bemutató filmjeit, valamint állt ki a környezeti problémákat megoldani, vagy enyhíteni próbáló ügyek mellett.

A néhány hónappal ezelőtt másodszorra is lovaggá ütött tudós kilencven felett is komoly tervekkel rendelkezik, és eszébe sincs befejezni a munkát: előbb a karanténba zárt bolygóról készített új filmet, majd a The Green Planeten dolgozott, most pedig újabb projektnek ér lassan a végére: ez a BBC-nek készülő Wild Isles, azaz a Vad szigetek, ami öt epizódban mutatja majd be Nagy-Britannia és Írország állat- és növényvilágát – írja a 24.hu.

A három év alatt rögzített anyagot a Silverback Films készítette, társproducerei pedig a The Open University, a Világ Természeti Alap (WWF), illetve a Királyi Madárvédelmi Társaság (Royal Society for the Protection of Birds) voltak.

A filmet a BBC One-on, illetve a BBC streaming-szolgáltatásában 2023 tavaszán mutatják majd be.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Rezsicsökkentés: rengeteg magyar háztartást érintő törvény jöhet

Rezsicsökkentés: rengeteg magyar háztartást érintő törvény jöhet

Az Origónak adott interjúban Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője elmondta, hogy a kormány, a Fidesz és a KDNP-frakció, valamint a szolgáltatók támogatásával törvényjavaslatot készül benyújtani, ami rendezheti a PB-gázpalackok piacán kialakult „helyzetet”. A PB-gázpalack hiány elsősorban a szegényebb háztartásokat érinti, ahol ugyanis nincs bekötve a vezetékes gáz, ott legalábbis nyáron főzésre jellemzően palackos gázt használnak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×