INFORÁDIÓ
2022. január 29. szombat
Adél

koronavírus

kemenesi gábor

omikron variáns

a corona virus omicron variant composition

Kemenesi Gábor az omikronról: ne féljünk!

Infostart

A virológus szerint a tudomány teszi a dolgát, és hozza a megoldásokat is.

A járványhírek fókuszába került omikron variánsról osztott meg tudnivalókat Kemenesi Gábor. A pécsi virológus azt írja Facebook-oldalán a nemzetközi járványügyi hatóságok által is az aggodalomra okot adó mutációk közé sorolt dél-afrikai variánsról, hogy "kiugróan sok mutáció jelent meg a tüskefehérjén, melyeket eddig külön-külön más-más variánsokon elszórva, vagy korábban kísérletesen megállapítást nyert, hogy lehet valamely funkcióban jelentősége".

Emiatt szerinte számítani lehet rá, hogy jobban terjedhet, érintheti a vakcinák hatásosságát is, de arra is figyelmeztet, hogy ezekre még mind-mind bizonyosságot kell szerezni, megfigyelésekből és kísérletekből. Addig marad a fokozott figyelem és óvatosság most a szakma és a járványügyi hatóságok részéről, és hozzátette, minden bizonnyal további határlezárásokat fogunk tapasztalni szerte a világban.

Kemenesi Gábor arra is int, hogy átlagemberként egyelőre nem tehetünk mást, mint eddig: ne hagyjuk terjedni, éljünk az oltás lehetőségével és figyeljünk oda az aktuális intézkedésekre. "És a legfontosabb – ne féljünk! A tudomány teszi a dolgát és hozza a megoldásokat is, bízzunk benne továbbra is" – írja a virológus.

Nyitókép: Teka77/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018