eur:
394.36
usd:
365.19
bux:
65555
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Az oroszok is beszállnának a Hold-programba

Oroszország technológiával és szakértelemmel kíván hozzájárulni a NASA amerikai űrkutatási hivatal Hold-programjához - közölte a Roszkoszmosz orosz űrügynökség szóvivője.

Igor Panarin elmondta, hogy pénz helyett az orosz technológia rendelkezésre bocsátásával szeretné gazdagítani az amerikai Hold-programot.

Reményeik szerint a két hivatal között jelenleg folyó tárgyalásokon pár hónapon belül megállapodásra jutnak az együttműködésről.

Oroszország jelenleg az Európai Űrügynökséggel működik csak együtt a kereskedelmi műholdak felbocsátásánál.

Az egyezség értelmében az oroszok gyorsítórakétákat, az Európai Űrügynökség pedig anyagi hátteret biztosít a közös munkához.

A NASA hétfőn jelentette be, hogy 2020 körül nemzetközi kutatóállomást fog építeni a Hold déli sarkvidékén, ahol űrhajósok 2024-ig folyamatosan fognak kutatásokat végezni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a friss bérstatisztikákkal foglalkoztunk, amelyek első blikkre meglepően szép képet mutatnak a hazai munkaerőpiacról, a részletek ugyanakkor valamelyest árnyalják a helyzetet. A témáról Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében a ma megjelent 2023-as válási és házasodási statisztikák kapcsán Tóth Ádám közjegyző, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke volt a vendégünk, akivel arról beszéltünk, hogy mennyire elterjedtek és mire használhatók a házassági vagyonjogi szerződések Magyarországon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×