eur:
392.13
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Elvontatják az olimpiai ötkarikát a tokiói Odaiba Tengeri Parkban 2021. augusztus 11-én, három nappal a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia záróünnepsége után.
Nyitókép: MTI/AP/Kyodo News/Kyodo News

Észak-Koreában most kezdik az olimpia közvetítését

A héten hetven percet sugárzott az olimpián rendezett brit-chilei női focimeccsből a Korean Central Television helyi források szerint: a találkozót a valóságban július 21-én rendezték meg.

Korábban is napokkal a megnyitóünnepséget követően kezdte meg a koreai állami televízióadó az olimpiai mérkőzéseinek sugárzását a Yonhap szerint.

Az Ázsiai-csendes-óceáni Műsorszolgáltatók Szövetsége korábban a dél-koreai SBS műsorszóróval való együttműködésben kínált tartalmakat Phenjannak, az nem ismert, hogy idén hogyan jutottak hozzá a felvételekhez - írja a BBC.

A tokiói játékokon nem vett részt észak-koreai sportoló, a hivatalos indoklás szerint

meg akarták védeni sportolóikat a koronavírustól.

Phenjan hivatalos adatai szerint az országban nincsen jelen a koronavírus, de ez elég valószínűtlennek tűnik.

A döntés Dél-Korea azon tervét is meghiúsította, hogy a játékokon vegyenek fel valamiféle kapcsolatot Észak-Koreával. 2018-ban a két ország közös csapatot indított a téli olimpiai játékokon, ami történelmi jelentőségű találkozók sorozatához vezetett.

Észak-Korea 22 sportolót nevezett be erre a Dél-Koreában rendezett eseményre, köztük Kim Dzsong Un testévér, Kim Jo Dzsongot is. Ez a döntés segítette a diplomáciai kapcsolatok felvételét Észak-Korea mellett Amerikával is. 1988 után most először hagyta ki Észak-Korea a nyári olimpiát - akkor a hidegháború indokolta a döntést.

Észak-Korea a nyári és téli olimpiák során összesen 16 arany-, 17 ezüst- és 24 bronzérmet nyert. 12 ötkarikás játékon 10 sportágban tudtak dobogóra állni sportolóik, összesen 58 sportolójuk ért el érmes érő eredményt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×