eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Vámos Petra, Háfra Noémi, Klujber Katrin, Schatzl Nadine és Márton Gréta (b-j), a győztes magyar női kézilabda-válogatott tagjai a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női kézilabda-bajnokságának B csoportjában játszott Magyarország – Spanyolország mérkőzés után a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. július 31-én. A magyar csapat 29-25-re győzött.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Elek Gábor: mindent elviseltünk

A norvégokról még nem kívánt részletesen beszélni a tokiói olimpián negyeddöntős női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar női kézilabda-válogatott három vesztes meccs után legyőzte a spanyolokat, majd hétfőn a svédeket is, így bejutott a legjobb nyolc közé.

Elek Gábor szerint az utolsó két találkozón már nem volt gond a felszabadultsággal.

„Szájon vert minket a brazil meccs, azt elvittük az oroszra is. Láttam már olyat, hogy ebből egy csapat nem tud kijönni. Arra vagyok a legbüszkébb, hogy utolsó két meccsen, két fontos embert elveszítve, valamint most az utolsó tíz percre még egy próbatétel elé állítva is borzasztóan nagy lelkünk volt és elviseltünk mindent, amit saját magunk és amit mások okoztak.”

A szövetségi kapitány úgy vélte, mentálisan, lelki erőben, taktikusságban sokat fejlődött a válogatott a torna alatt.

„Ez egy tanulási folyamat volt. Fiatal a csapat, kellett pár mérkőzés a játékosoknak.

Vámos Petra eddig kis túlzással autogramot meg közös fotót kért a mostani ellenfelektől.”

A negyeddöntős ellenfélről, a norvégokról nem kívánt részletesen beszélni Elek Gábor, de azt elmondta, alaposan kivesézik a riválist.

„Meglátjuk, hogy Reistad milyen állapotban van, és az is biztos, Herrennel a versenyfutás komoly lesz. Ha ekkora hit lesz bennünk, akkor más találkozó lesz, mint az olimpia előtti felkészülési, de nem biztos, hogy felraknám a vagyonomat magunkra ebben a fizikai állapotban.”

A negyeddöntőt szerdán rendezik.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×