eur:
394.94
usd:
363.46
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
A spanyol Carmen Dolores Martin Berenguer (b) és Háfra Noémi a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női kézilabda-bajnokságának B csoportjában játszott Magyarország – Spanyolország mérkőzésen a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. július 31-én.
Nyitókép: A spanyol Carmen Dolores Martin Berenguer (b) és Háfra Noémi a Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. július 31-én.

Legyőzte a spanyolokat a női kézilabda-válogatott, élnek az esélyek

Elek Gábor válogatottja remekül védekezve, nagyot harcolva diadalmaskodott 29-25-re.

A női kézilabdatorna 12 csapata közül egyedül a magyar állt pont nélkül három kör után. Ezen a helyzeten a spanyolok ellen próbált javítani Elek Gábor szövetségi kapitány csapata. A meccs előtti számolgatásban az biztos volt: a győzelem az életben maradáshoz szükséges.

Szucsánszki Zita és Janurik Kinga sem volt bevethető, kikerültek a csapatból, így benevezte a stáb Szikora Melinda kapust is.

Tomori Zsuzsanna támadásban is bent volt, és gyorsan kiharcolt egy hetest és egy kiállítást a válogatott, de Vámos nem tudott betalálni. Maradt a labda a mieinknél, és Szöllősi-Zácsik Szandra meg is szerezte a vezetést. Bíró Blanka nagy védése után Vámos tört be, majd egy újabb remek védekezés után Márton Gréta lódult meg - 3. perc, 3-0.

Carmen Martin szépített a spanyoloktól. A támadójáték kicsit lelassult, de a védekezés remek volt, Vámos kiállítása alatt sem tudott zárkózni az ellenfél. A 7. percben Tomori Zsuzsanna szedte össze a dadogó labdát, és lőtte ki nagy erővel a hosszú sarkot, majd újra Márton iramodott meg és értékesítette a ziccert. 5-1-nél időt is kért a spanyol kapitány.

Martin hetesből szerzett gólt, Szöllősi-Zácsik pedig két percet kapott, ám a magyarok harcos labdaszerzés, majd egy okosan végigjátszott akció után újra eredményesek: megint Márton lőtt gólt. Rajta kívül Vámos is remekelt, jól találta meg a lukakat a védelemben, és 7-2-re alakította az állást. A spanyoloktól a jó ismerős, Nerea Pena csökkentette a különbséget, majd Martin is eredményes, 7-4. A spanyol védekezés keményebbé vált, a magyarok passzívig játszanak, de Szöllősi-Zácsik kétszer is fölé dobta. Aztán már gyorsabban járt a labda, Márton negyedik gólját is behúzta a szélről, míg a másik oldalon Bíró védett nagyot.

Klujber kapufás góljára Rodriguez válaszolt gyorsan. Két támadás is lépéshiba miatt akadt meg. A spanyolok próbáltak gyorsabban játszani, de Bíróval meggyűlt a bajuk. A magyar csapatból Háfrának nem ment, de Vámosnak igen, 10-7 a 24. percben. Az új spanyol kapus, Navarro kifogta Lukács lövését, ám Háfra bombájával szemben már tehetetlen volt.

A következő támadásnál Háfra kap két percet, de a spanyolok hetesből sem tudtak gólt lőni Bírónak. Vámos bekígyózott a védők között, és bevetődve lőtte be a 12.-et. A fórt még gyorsan kihasználták a spanyolok, de Háfra megtalálta a lövőformát, és gólja után 13-9-re módosul az állás a hajrában.

Elek Gábor időt kért, és jól is rajzolták fel a figurát, mert Vámos ismét betalált. Az első félidő végén azonban a spanyolok két gyors akciót is kihasználtak, így 14-11-re feljöttek.

Második félidő

A spanyolok első akcióját sikerült megállítani, ám aztán Tomorival szemben nem ítéltek szabálytalanságot a játékvezetők. Az ellenfél két góllal 14-13-ra zárkózott, majd Kisfaludy Anett beállóból volt eredményes.

Tomori a kapufát találta telibe, majd Cabral Barbosa csökkentette újra minimálisra a hátrányt. Klujber hetesből szerzett gólt, aztán Tomori erős lövését nem tudta védeni Navarro. Kiss Nikolett kapott két percet, de Bíró bravúrral fogta meg a ziccert.

Őrültebb tempóra váltott mindkét csapat, gól követett gólt. Magyar részről Bordás Réka is feliratkozott a gólszerzők közé, Klujber újabb hetest értékesített, majd Szöllősi-Zácsik is megrázta magát, így 20-16. Sőt, Lukács és Vámos is belőtte a szépen végigjátszott támadást, a másik kapuban pedig Bíró fogott két fontosat.

Bordás újabb gólja után, 23-16 után a spanyolok újabb időt kértek. Ez használt is, zsinórban hármat lőttek, így négygólos előnynél Elek Gábor is időt kért. A magyar csapat viszont nem tudott megújulni támadásban, 9 perces gólcsend következett, a visszaálló Castellanos megbabonázta a lövőket. A másik oldalon a védekezés továbbra is határozott volt, így a spanyolok csak 23-21-re tudtak feljönni.

Klujber törte meg a rossz sorozatot, majd Martin cunderrel csapta be a kapust. Schatzl kapott lehetőséget a szélen, ám első lövését a kapufára vágta, a spanyolok pedig újra egy gólra zárkóztak.

A Bordással szembeni szabálytalanság miatt megítélt hetest Klujber belőtte, majd Bíró takarta be a sávot Martin előtt, így némileg fellélegezhetett a csapat. Sőt, már passzívnál Háfra tört be és lőtte ki a hosszút, majd újra Bíró keserítette a spanyolokat. Kisfaludy volt eredményes beállóból, 27-23-nál pedig jött a harmadik spanyol időkérés a 25. percben.

Bíró-védés, Schatzl-labdaszerzés - az ellenakcióból pedig Vámos kíméletlen, egyre közelebb tehát a győzelem. Gutierrez még faragott a hátrányon, de Klujber kilőtte az alsót.

A vége 29-25 lett, élnek még az esélyek. Hétfőn a már biztos csoportelső svéd csapat lesz az ellenfél.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Ugyan a tavalyi utolsó negyedévben végre nem nőtt tovább a sikeres csalások értéke az előző negydévhez képest, ám éves alapon még így is duplázást láthattunk. 2023-ban egyetlen év alatt 23,2 milliárd forintnyi sikeres visszaélés történt a nem kártyás elektronikus pénzforgalomban. A digitális pénzforgalom naposabb oldalát tekintve az látszik, hogy a mobilfizetések gyorsan terjednek, a kártyákkal már kétszer többet fizetünk, mint amennyi készpénzt veszünk fel velük, és a fizetési kérelmek száma is nagyot emelkedett. A hazai pénzforgalom legfontosabb trendjeiről júniusi Financial IT konferenciánkon részletesen is szó lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×