eur:
394.24
usd:
369.64
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Schäfer András (b) és Marco Rossi szövetségi kapitány a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkőzés végén a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án. Németország-Magyarország 2-2.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Schäfer András: mi nemcsak hittük, hanem tudtuk is

A magyar válogatott és a DAC középpályása kiegészítő emberből lett főszereplő, kis híján hős is, de egyelőre még azon eszi magát, hogy milyen közel volt az óriási bravúrhoz a csapat.

„Azt még nem fogtam fel, milyen hatalmas dolgot értünk el így is, egyelőre sokkal erősebb bennem a keserűség amiatt, hogy ilyen közel voltunk a bravúrhoz, mégsem sikerült” – mondta a Mol Csapatnak Schäfer András, a magyar válogatott középpályása.

Mint emlékezetes, a magyar válogatott két döntetlennel és egy vereséggel zárta az Európa-bajnokságok történetének legkeményebb csoportját, és nem sikerült továbbjutnia az egyenes kieséses szakaszba, ám ettől mindössze néhány perc választotta el. A dunaszerdahelyi középpályást egyáltalán nem lepte meg a magyar válogatott kiváló teljesítménye az Eb-n.

„Szerintem a legnagyobb dolog az, hogy

mi valóban elhittük, hogy tovább tudunk jutni ebből a csoportból is.

A csapatunk taktikája persze nem változott, ugyanúgy a biztonságos védekezésből indultunk ki Németországban is, de megvolt a haditervünk a továbbjutásra, és a meccset elnézve működött is a dolog. Egyszerűen balszerencsések voltunk, ezért nem jutottunk tovább” – tette hozzá Schäfer András, aki szerint – ha az Eb előtt nem is –,

a meccsek alatt már megvolt a respektje a magyar együttesnek.

A válogatott középpályás arra is kitért, hogy volt, amiben egészen biztosan ők voltak az Eb legjobb csapata, mégpedig mentális erőben és az önbizalomban. „Mi nemcsak hittük, hanem tudtuk is, hogy bennünk van ez a teljesítmény, és ezért a válogatott stábjának jár az elismerés” – mondta határozottan.

Schäfer András továbbá arról is beszélt, hogy mások mellett milyen sokat köszönhet a korábbi szövetségi kapitánynak, Bernd Storcknak, és, hogy mit érzett, amikor „megrengette Németország hálóját”.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×