eur:
390.52
usd:
364.83
bux:
68199.95
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Josep Guardiola, a Manchester City (j) és Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája Manchester City-Real Madrid elődöntőjének első mérkőzése előtt a manchesteri Etihad stadionban 2022. április 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Nincs esélyese a madridi csúcstalálkozónak

Két, akár döntőnek is beillő mérkőzéssel kezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024-es negyeddöntője. Kár, hogy egy időben rendezik a meccseket, nehézkes így mindkettőt alaposan követni a szurkolóknak.

A fogadóirodáknál a Manchester és a Real Madrid kapta ősszel a legjobb oddsokat, most egymás ellen játszik a két csapat a Bernabéuban. Tavaly az elődöntőben találkoztak, a madridi 1-1 után a City kiütéssel, 4-0-ra nyert a visszavágón. 2022-ben lényesen nagyon csatát vívtak, az angol csapat 4-3-ra nyert otthon, majd továbbjutásra állt idegenben is, sőt Mahrez találata után kétgólos volt az előnye a 90. percig. Ám akkor tényleg kisebb csoda történt, Rodrygo kétszer is bevette az ugyancsak brazil Éderson kapuját, majd a hosszabbításban Karim Benzema értékesített egy tizenegyest, s a Madrid jutott a döntőbe.

E párharcot megnyerő csapat 2022-ben és 2023-ban is BL-győztes lett, talán éppen ez adja most a csata különlegességét. Meg, persze, az is, hogy a XXI. század első negyedének két edzőóriása találkozik: Carlo Ancelotti és Pep Guardiola.

A Real Madrid – a régebb óta sérült játékosai, mint Thibaut Courtois vagy David Alaba – kivételével teljes fegyverzetben várhatja a mérkőzést. A Man Cityből két védő, Nathan Aké és Kyle Walker biztosan hiányozni fog, mivel el sem utaztak Madridba. Kérdéses, hogy a felépült Éderson visszakerül-e a kapuba vagy marad a jó teljesítményt nyújtó Stefan Ortega.

A fogadóirodák a mai mérkőzésen körülbelül azonos esélyt adnak mindkét csapat győzelmére, a legvalószínűtlenebb a döntetlen, aztán lehet, hogy végül az lesz…

A másik mai párban az Arsenal fogadja az Emiratesben a Bayern Münchent. Minden korábbi híreszteléssel ellentétben Thomas Tuchel dirigálja majd a német csapatot Londonban. Ő és stábja meccselt már az Arsenal ellen, amikor a Chelsea élén álltak.

A két csapat is találkozott már egymással, igaz, nem tegnap, akkor a Bayern nagy fölényben volt. Harry Kane, a Tottenham egykori játékosa kifejezetten eredményes volt korábban az Arsenal ellen. Nagyjából ezek azok a tények, amelyek a Bayern mellett szólnak.

A jelen nem, s ez a fogadóirodák tippjéből is kiolvasható: lényegesen esélyesebbnek tartják az Arsenalt. Thomas Tuchel egyenesen a jelen legjobb angol csapatának nevezte a Premier League listavezetőjét.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Nincs ma hiány piacmozgató gazdasági eseményekből: délelőtt sorra érkeztek a GDP adatok az EU-s országokból, illetve közzétették az eurózóna inflációs és növekedési adatát is, ami alapján elmondható, hogy a térség gazdasága az első negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladó növekedést mutatott az előző negyedévhez képest - ennek ismeretében megmaradhat a júniusi kamatvágá esélye. Eközben tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, kedvezőtlen számok érkeztek többek között a Volkswagentől. Egyelőre csak visszafogott mozgásokat lehet látni az európai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×