eur:
379.93
usd:
351.1
bux:
58509.85
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Fábián László főtitkár beszédet mond a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fair play díjainak átadásán a Városligeti Műjégpálya dísztermében tartott ünnepségen 2022. december 20-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Tájkép Párizs előtt - "A helyszíni logisztika borzasztó"

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára szerint időarányosan jól áll a magyar sportolók kvótahelyzete tíz hónappal a jövő nyári, párizsi ötkarikás játékok előtt.

Jelenleg 54 kvótával vagy részvételhez szükséges szinttel rendelkezik Magyarország, ennek kapcsán a főtitkár kedden az M1 televízióban úgy fogalmazott: szépen hangzik, bár az ember szeretne mindig előrébb tartani, és jó volna, ha ez a szám már 60-80 is lenne.

"Csapataink révén ez akár már meg is lehetne, ha úgy szerepeltek volna, de nem vagyunk elkeseredve, semmi probléma nincs, időarányosan jól állunk, és reméljük, 160-180 sportoló képviseli majd Magyarországot Párizsban" - szögezte le.

Fábián kifejtette, bíznak benne, hogy a férfi után a női vízilabda-válogatott is kiharcolja a szereplés jogát. Hozzátette, a két kézilabda-válogatottnak nem lesz könnyű dolga, de bennük is nagyon bíznak.

"A női kosárlabdacsapat jelenleg a legnagyobb eséllyel pályázik arra, hogy kint legyen az olimpián, tekintettel arra, hogy tavasszal Sopronban lesz a selejtezőtorna" - vélekedett.

A cselgáncsozókról azt mondta Fábián, hogy a világranglista-pontoknak köszönhetően jól állnak, a ritmikus gimnasztikázó Pigniczki Fanni gyakorlatai pedig megnyugtatók a jövőre nézve.

"A férfi és a női tornaválogatottban nagyon bízunk, kemény, harcos csapat mindkettő. Arra számítunk, hogy ők is ott lesznek a végelszámolásnál" - nyilatkozta.

A birkózókról azt mondta, jó volna, ha már lenne négy-öt kvótájuk - a meglévő kettő helyett -, de van rá esély, hogy megszerezzék.

Fábián kifejtette, a francia fővárosban a legmagasabb színvonalú versenyhelyszínek várják majd a sportolókat, de a legfontosabb a lebonyolítás. Ezt az eddigi tesztversenyeken "több-kevesebb sikerrel" tudták megoldani a házigazdák, de ebből tanulhatnak, hiszen egy-két területen még fel kell nőniük a feladathoz.

"A helyszíni logisztika borzasztó. Párizs olimpia nélkül is egy hatalmas világváros, több millió turistával. Ezt kezelni nem egyszerű, ráadásul nagyon nagy átépítések vannak évek óta. Őskáosz van" - számolt be személyes tapasztalatairól az olimpiai bajnok öttusázó.

Megjegyezte, nem véletlen, hogy a közlekedésre a metrót ajánlják a szervezők, tehát, hogy a sportolók akkreditációval a nyakukban metróval közelítsék meg a helyszíneket.

"Újszerű elképzelés, és félek tőle, hogy nem feltétlenül nyerte el mindenkinek a tetszését, de meglátjuk majd a helyszínen, hogy mi a legjobb megoldás" - vélekedett.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Rengeteg kérdést kell tisztázni, de az év végéig le szeretnénk zárni az adásvétel aláírását. A következő hetekben felszáll a füst – mondta az Budapest Airport küszöbön álló megvásárlásáról Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában. A gazdaságfejlesztési miniszter beszélt az inflációs várakozásokról, a fogyasztás fellendüléséről, a növekedési kilátásokról és az uniós pénzek nélküli működésről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.05. kedd, 18:00
Kunhalmi Ágnes
a Magyar Szocialista Párt társelnöke
Orbán: ha nem vagyunk elég radikálisak, nem lesz miből engedni

Orbán: ha nem vagyunk elég radikálisak, nem lesz miből engedni

Orbán Viktor a Külügyi Intézet 50. születésnapján megtartott beszédében arról beszélt, hogy Magyarországon vissza kell térni a miniszterelnök-központú külpolitika hagyományaihoz. Bírálta az előző kormányok „merjünk kicsik lenni” elvét, és szerinte Magyarországnak ambiciózusabb célokat kell kitűznie maga elé a külpolitikában. Az ideálisnak vélt nemzeti érdek alapú külpolitikát hangsúlyozva Orbán rámutatott a rugalmasság és a radikalizmus fontosságára. A radikalizmust nem csupán taktikai, hanem stratégiai eszközként is értelmezte, mint olyan politikai álláspontot, amely emeli Magyarország presztízsét és nemzetközi befolyását

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×