eur:
394.03
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Antonio Conte, az Internazionale vezetőedzője a labdarúgó Európa-liga döntőjében játszott Sevilla - Internazionale mérkőzés előtt Kölnben 2020. augusztus 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Getty/Lars Baron

Edzőváltás az egyik nagy londoni futballklubnál

Antonio Conte közös megegyezéssel távozott a Tottenham Hotspur menedzseri posztjáról. Az olasz edző 16 hónapon keresztül irányította a londoni klubot. A Spurs nem szerepel jól az idényben, de a Misternek elsősorban nem ezért, hanem a Southampton elleni mérkőzés utáni emlékezetes kifakadásáért kell távoznia.

Valójában a világ és benne a Premier League futballját követők számára nem meglepetés a hír, nem nehéz rábólintani arra a véleményre, hogy a klub vezetőinek nem maradt más választása, minthogy szakítsanak Contéval, aki megsértette a főtulajdonost és a játékosokat is.

A futballistákat önzőnek bélyegezte, Daniel Levy elnök és főtulajdonos kapcsán pedig azt mondta: „A Tottenham története a következő: 20 éve van ez a tulajdonos, és soha nem nyert semmit. Miért?” (Csak a tényhűség kedvéért: a Levy által vezetett tulajdonosi csoport 2001-es érkezése óta nyert egy trófeát, 2008-ban a Ligakupát. De azon kívül valóban semmit.)

A BBC – Conte zilált lelki állapotára utalva – megállapította, hogy

az edző rövid időn belül három közeli barátját is elveszítette,

Gian Piero Ventronét, a Spurs fitneszedzőjét, Szinisa Mihajlovicsot és Gianluca Viallit.

Az elmúlt huszonkét évben 11 menedzser irányította a Tottenhamet, Mauricio Pochettino 2019-es távozása óta Conte volt a harmadik, aki nem beugróként, hanem állandó megbízással dirigált.

Antonio Conte 2021 novemberében került a londoni klub szakmai stábjának élére, azóta 76 tétmérkőzést játszott a csapat, ezekből negyvenet megnyert, huszonhármat elveszített. A győzelmi mutató 54,1 százalék. Összehasonlításként: Conte a Juvénél, a Chelsea-nél és az Internazionalénál, vagyis előző három állomáshelyén ez hatvan százalék fölötti volt. (Sőt, az első kettőnél 65 fölötti!)

A Tottenham a negyedik a Premier League-ben (a vesztett pontokat tekintve ötödik, a Newcastle jobban áll), de kiesett az FA-kupából és a Bajnokok Ligájából is. A BL-ből az AC Milan ejtette ki, amelynek a 180 perc alatt egyetlen gólt sem tudott lőni. A szurkolók hangosan kifütyülték a csapatot.

A váltás után Antonio Conte eddigi első számú segítője, Cristian Stellini veszi át a csapatot, legalább az idény végéig.

Jobbkeze Ryan Mason lesz.

A 49 éves olasz Stellini – aki bő tíz éve két és féléves eltiltást kapott a fogadási csalásokban való részvétele miatt – az Internél és a Tottenhamben is dolgozott együtt Contéval. Február elején, amikor a menedzser epeműtétje miatt hiányzott, ő meccselt a Spursszel.

Ryan Mason korábban volt a klub játékosa, egyszeres angol válogatott, de elsősorban nem erről híres, hanem arról, hogy José Mourinho menesztése után ő vezette a csapatot az idény végéig. Akkor, 29 évesen a Premier League történetének legfiatalabb szakvezetője lett, még most is csak 31 éves.

„Tíz meccsünk van hátra a Premier League-ben, és még küzdeni kell a Bajnokok Ligájában való indulásért” – mondta Daniel Levy a közeli jövő legfontosabb feladatáról.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×