eur:
394.53
usd:
363.18
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Az olimpiai szurkolói övezet látogatói a párizsi Eiffel-torony előtti Trocadero téren 2021. augusztus 8-án, a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia utolsó napján. A Trocadero téren megünneplik, hogy a 2024-es nyári játékokat rendező Párizs átvette az olimpiai zászlót a japán fővárostól.
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Lemondott a párizsi olimpia szervezőbizottságának sportigazgatója

Személyes okokra hivatkozva pénteken lemondott a 2024-es, párizsi olimpia szervezőbizottságának sportigazgatója, Jean-Philippe Gatien.

Az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál beszámolója szerint a korábban világbajnok és olimpiai ezüstérmes asztaliteniszezőt Aurélie Merle váltja, aki 2018-ban csatlakozott a bizottsághoz és eddig az ötkarikás játékok versenyigazgatója, valamint sportigazgató-helyettese volt.

Gatien már a francia pályázat készítésében is nagy szerepet vállalt, majd több meghatározó kérdésben is részt vett a döntéshozatalban: az ő nevéhez fűződik például a hullámlovaglás áthelyezése Tahiti partjaira. Emellett annak a csoportnak is a tagja volt, amely ellenezte a karate olimpiai programban maradását tokiói bemutatkozását követően.

Az 54 éves tisztségviselő tavaly lemondott a Francia Nemzeti Sportintézet igazgatótanácsában betöltött szerepéről, hogy teljes mértékben olimpiai teendőire tudjon koncentrálni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×