eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Facebook/ Szatmári András Vívás

Boczkó Gábor: Szatmári András sokáig csak vívódott, most viszont vívott

A sérüléssel bajlódó Szilágyi Áron távollétében harmadik lett Szatmári András a kardvívók Tuniszban rendezett Grand Prix-ján.

"Nagyon örültem, hogy Andrisnak végre újra összejött a vívás" – mondta az InfoRádiónak Boczkó Gábor, a magyar vívóválogatott szövetségi kapitánya. Hosszú ideje nem sikerült az egyéni világbajnok kardozónak az éremszerzés a Grand Prix-versenyeken. A szövetségi kapitány szerint Szatmári András bár tehetséges, ügyes vívó, mostanában elcsúszott a versenyzése, főleg az Eb és a vb.

A tuniszi Grand Prix-n végül össze tudta kapni magát,

megragadta a lehetőséget és a legjobb négy közé került.

"Nagyon jót tett az önbizalmának. Reméljük, a jövőben most már kicsit magabiztosabban és jobban fog tudni vívni, a csapatnak továbbra is hasznos tagja lesz" – mondta Boczkó Gábor.

A mostani világranglistapontok fontosak voltak Szatmári Andrásnak, mert ezzel megerősítette helyét a legjobb 16-ban, jelenleg a tizenharmadik. A szövetségi kapitány szerint most a gyengébben sikerült tavalyi csúcsesemények után a világkupa állomásain kell megszereznie azokat a pontokat, hogy a legjobb 16-ban kiemelt legyen. "Azt tudjuk, hogy klasszis versenyző. Nagy privilégium, ha nem kell az első napon selejtezőt vívnod. Remélem, hogy év végére már a top 10-be is be fog kerülni" – jelentette ki.

Gémesi Csanád – aki egy hónappal ezelőtt felnőtt pályafutásának első egyéni országos bajnoki címét szerezte – hetedik helyezéssel zárt a tuniszi Grand Prix-versenyen. A nőknél pedig visszatért Márton Anna, aki rögtön bejutott a legjobb nyolc közé.

Boczkó Gábor szerint Gémesi Csanád már régóta küzd és mutatja, hogy vele is lehet számolni. Az elmúlt években nagyon hasznos tagja volt a csapatnak, néha húzóembere is. Tavaly az Eb-n sikerült bekerülnie a legjobb 8 közé, most ez a Grand Prix-viadalon is összejött. "Nagyon elszánt, nagyon határozott és konkrét elképzelései vannak Párizzsal kapcsolatosan, hogy ott is nagyon tudjon dobbantani. Csanád tényleg nagyon sokat dolgozott ezért az eredményért" – összegzett a kapitány.

Márton Anna helyzete már sokkal viszontagságosabb: a 2021-es olimpián a sérült térde még jobban megsérült, térdszalagja részlegesen beszakadt, bevizesedett és megműtötték a lábát. Eközben örömteli események történtek vele, mert

édesanya lett, és most mindjárt a visszatérő versenyén remek eredményt ért el.

"Nagyon tudatos versenyző, őt is néha le kell állítani, hogy kevesebbet eddzen, mert mindent beáldoz a sikerért" – árulta el Boczkó Gábor. Hozzátette: az egyéniben vb-bronzérmes, olimpiai negyedik helyezett klasszis megmutatta, hogy helye van a világbajnok csapatban, és vezéregyéniség szeretne lenni, így ez egy rendkívül jó konkurenciaharcot fog kialakítani a női kardban.

További érdekességek ide kattintva a Vívópercek friss adásában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×